Ο «1ος Δόλιχος Δρόμος - Ισσωρία Άρτεμις»! (pics)

Ο «Δόλιχος Δρόμος - Ισσωρία Άρτεμις» απόστασης 50 σταδίων (9.613,5 χλμ.) ήρθε για να μείνει στα δρομικά γεγονότα της χώρας!

Ο «1ος Δόλιχος Δρόμος - Ισσωρία Άρτεμις»! (pics)

Με σπουδαία ονόματα στη λίστα των συμμετεχόντων ο αγώνας που έγινε την Κυριακή (23/9) στο πλαίσιο των «Ημερών Φυσιολογίας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κέρδισε τις εντυπώσεις!

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος, κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής, Μαρία Πολύζου τίμησε με τη συμμετοχή της τον αγώνα που διοργανώθηκε από τους Όμοιους Μάνης και το Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Η σπουδαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους τυχερούς δρομείς που απόλαυσαν την πανέμορφη αλλά και απαιτητική διαδρομή από το Σκουτάρι στον Κότρωνα!

Ακόμα δύο μεγάλα ονόματα πήραν μέρος. Η Στεφανία Λεοντιάδου, από τις καλύτερες Ελληνίδες μαραθωνοδρόμους σήμερα στάθηκε στην εκκίνηση και έκοψε πρώτη την κορδέλα στον τερματισμό για τις γυναίκες με επίδοση 00:35:36. Η καταπληκτική δρομέας αγωνίστηκε μάλιστα στη Μάνη μόλις μία εβδομάδα μετά τον προσωπικό της θρίαμβο στο Βερολίνο όπου συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στον μαραθώνιο με επίδοση 2:44:33!

Η Γιώτα Βλαχάκη συμπλήρωσε την τριάδα των elite συμμετοχών στις γυναίκες! Η εκπληκτική μαραθωνοδρόμος ήρθε με τον αέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο της Βραζιλίας όπου συμμετείχε στον μαραθώνιο το 2016 και τίμησε με την συμμετοχή της τον Δόλιχο Δρόμο-Ισσωρία Άρτεμις. Η δρομέας του Σταύρου Καρρέ τερμάτισε στην τρίτη θέση με 00:42:33 ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Μινόρι Χαγιακάρι, μαραθωνοδρόμος από την Ιαπωνία που έχει αγωνιστεί και τερματίσει στο παρελθόν και στον Μαραθώνιο της Αθήνας, και στη Μάνη σημείωσε επίδοση 00:37:30.

Στους άνδρες άνετα κέρδισε τον αγώνα ο Μιχάλης Ρουμάνος με 00:35:36, με δεύτερο τον Γαβριήλ Μακρυδάκη με 00:37:43 και τρίτο τον Σταύρο Παπαδόπουλο με 00:41:07.

Τα περισσότερα συγχαρητήρια πήρε πάντως ο εμπνευστής του αγώνα, καθηγητής Ιατρικής και πρόεδρος του Ινστιτούτου «Όμοιοι της Μάνης» Μιχάλης Κουτσιλιέρης! Σκοπός του αγώνα ήταν να αναδειχθεί η σημασία της άσκησης ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος στην ιατρική!