Πολλοί πρωταθλητές αγωνίζονται στον 5ο Ξενοδάμειο δρόμο Αντίκυρας

Στη γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή 2 Οκτωβρίου του 5ου Ξενοδάμειου δρόμου στην Αντίκυρα θα βρεθούν αρκετοί πρωταθλητές και πρωταθλήτριες του στίβου.

Πολλοί πρωταθλητές αγωνίζονται στον 5ο Ξενοδάμειο δρόμο Αντίκυρας

Πρώτος και καλύτερος, ο οικοδεσπότης Βαγγέλης Μαλλιόγλου αθλητής της τοπικής Αθλητικής Ακαδημίας Αντίκυρας Ξενόδαμος που έχει προπονητή τον φίλο του Λουκά Μαργαρίτη ο οποίος θα διεκδικήσει μια ακόμη νίκη.

Διαδρομές είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (WA), ασφάλτινες, χωρίς μεγάλες υψομετρικές αποκλίσεις και παραθαλάσσιο προσανατολισμό, θα δώσουν στους συμμετέχοντες ένα επιπλέον κίνητρο που μαζί με το υψηλό συναγωνισμό θα δώσουν πολύ καλές επιδόσεις.

Βαγγέλης Μαλλιόγλου

Την προηγούμενη Κυριακή ήταν νικητής στα 10χλμ στον Τροφώνιο δρόμο στη Λιβαδειά, την άνοιξη είχε κατακτήσει την 3η θέση του ιστορικού Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος» με χρόνο κάτω από 2:30, τερματίζοντας σε 2:29:04 που είναι η έκτη καλύτερη επίδοση για φέτος στην Ελλάδα, παρόλο που μετά την συμμετοχή του στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είχε πει ότι δεν θα ξανατρέξει σε Μαραθώνιο.

Φέτος όμως προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου στην Αυθεντική διαδρομή.

Ο αθλητής του «Ξενόδαμου» έχει κατακτήσει δεκάδες νίκες σε διάφορους αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα καθώς και 5 νίκες στη σειρά αγώνων Run Greece του ΣΕΓΑΣ.

Εκτός από τον Βαγγέλη Μαλλιόγλου στη γραμμή της εκκίνησης του 5ου Ξενοδάμειου δρόμου θα βρεθούν και οι παρακάτω:

Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου

Πρωταθλήτρια στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και τα τελευταία χρόνια παίρνει μέρος σε αγώνες ορεινού δρόμου ενώ φέτος έχει προκριθεί και θα τρέξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στην Αυθεντική διαδρομή στις 13 Νοεμβρίου.

Η αθλήτρια του Πανελληνίου έχει στην κατοχή της καμιά…10αριά μετάλλια στα 1.500μ., 3.000μ., 5.000μ. 10.000μ. και στα 3.000μ. φυσικά εμπόδια σε ανοιχτό και κλειστό στίβο ενώ πάντα πρωταγωνιστούσε στα αγωνίσματα που συμμετείχε και ήταν φιναλίστ.

Το 2008 πήρε μετά από τις επιτυχίες της υποτροφία από τον σύλλογό της και σπούδασε επαγγελματικό μακιγιάζ.

Έκανε πρωταθλητισμό μέχρι το 2010 και στη συνέχεια ασχολήθηκε με αγώνες μεγάλων αποστάσεων.

Πριν λίγες ημέρες πήρε ένα ακόμη μετάλλιο στον Τροφώνιο ημιμαραθώνιο. Φέτος επίσης πήρε μέρος και τερμάτισε στον πιο σκληρό αγώνα, τον Μαραθώνιο του Ολύμπου, τον Μαραθώνιο των Θεών απόστασης 44 χιλιομέτρων.

Έχει κατακτήσει επίσης μετάλλια σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων όπως Δρόμος του Ησαΐα 22,5χλμ, στον Ημιμαραθώνιο Επαμεινώνδα, στον ορεινό αγώνα Λέβαδο και σε πολλούς ακόμη αγώνες.

Μαργαρίτα Ντίνα

Πρωταθλήτρια αντοχής στα αγωνίσματα ( 3.000μ Φ.Ε, 5χλμ, 10χλμ, 21χλμ) από την Θεσσαλονίκη, της ομάδας ΣΑΠΚ Νεάπολης. Πρωταγωνίστρια στα πανελλήνια πρωταθλήματα από το 2013 στα 3.000μ με φυσικά εμπόδια, δύο φορές ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία γυναικών, χρυσό μετάλλιο στους Πανελλήνιους αγώνες Νέων στα 10.000μ και έχει δύο συμμετοχές με την εθνική και την βαλκανική ομάδα. Τα τελευταία 2 χρόνια συμμετέχει ως συνοδός στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ σε άτομα με τύφλωση. Με τον αθλητή που συνόδευσε φέτος κατέκτησαν την 2η θέση στα 5χλμ και την 3η θέση στα 1500μ.

Πριν λίγες ημέρες, στις 18 Σεπτεμβρίου αγωνίστηκε στα Ιωάννινα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ στον αγώνα ioannina lake run.

Η Μαργαρίτα είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ και πλέον ως προπονήτρια στίβου στις αναπτυξιακές ηλικίες!

Ζωή Μπέτα

Αθλήτρια αντοχής από την Θεσσαλονίκη από την ομάδα ΣΑΠΚ Νεάπολης. Η Ζωή Μπέτα ήταν πάντα μέσα στα μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα από το 2018 στα 3.000μ με φυσικά εμπόδια. Είναι σύνοδος σε άτομα με τύφλωση και συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ. Απόφοιτη του τμήματος πολιτικές επιστήμες και απόφοιτη της σχολής ΙΕΚ ακμή με υποτροφία από το ΣΕΓΑΣ στον τομέα σχέδιο μόδας!!

Γιώργος Παναγιώτης Μαθιόπουλος

Ο νεαρός, 22χρονος αθλητής του ΓΣ Γλυφάδας είναι πρωταθλητής σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στα αγωνίσματα 800-1.500μ και αποτελεί από τις ελπίδες του ελληνικού στίβου στις μεσαίες αποστάσεις.

Κατερίνα Κουμούδη

Από τη Θεσσαλονίκη έρχεται στην Αντίκυρα η Κατερίνα Κουμούδη. Αθλήτρια δρόμων αντοχής του συλλόγου ΣΑΠΚ Νεάπολης. Η αγωνιστική της δράση σε πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν ως κορασίδα στο αγώνισμα 2χλμ με φυσικά εμπόδια. Από πέρσι επέστρεψε ξανά στους αγώνες στους δρόμους αντοχής (3.000μ φυσικά εμπόδια και 5χλμ).

Στις 18 Σεπτεμβρίου στους αγώνες Ioannina lake run πήρε την 2η θέση στα 10χλμ. Είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, με μεταπτυχιακό στην μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών και προπονήτρια στίβου στις αναπτυξιακές ηλικίες!

Επίσης μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος ο πρωταθλητής στα 400μ και 800μ Αλέξανδρος Μπαλτσιώτης καθώς και η νεαρή Ρούλια Γεωργία πρωταθλήτρια στα 1.500μ.

Ο 5ος Ξενοδάμειος δρόμος θα διεξαχθεί στην Αντίκυρα Βοιωτίας την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 με αφετηρία και τερματισμό την Κεντρική πλατεία της Αντίκυρας στις 09:30 ενώ διοργανωτές είναι η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.