5ος Ξενοδάμειος: Το ραντεβού των δρομέων στην Αντίκυρα

Η μοναδικής ομορφιάς παραλιακή διαδρομή,  Αντίκυρα, παραλία Διστόμου (Άσπρα Σπίτια), παραλία Αγίου Ισιδώρου, είναι πανέτοιμη να φιλοξενήσει τους δρομείς.

5ος Ξενοδάμειος: Το ραντεβού των δρομέων στην Αντίκυρα

Η 5η διοργάνωση αναμένεται να είναι και θα είναι η καλύτερη μέχρι σήμερα διοργάνωση αφού στις 2 Οκτωβρίου 2022 η Αντίκυρα θα υποδεχτεί τους δρομείς με καινοτομίες.

Η πρώτη είναι η αλλαγή της διαδρομής που πλέον διατρέχει το παραλιακό μέτωπο Αντίκυρας-Αγίου Ισιδώρου-Παραλίας Διστόμου (Άσπρα Σπίτια) όπου οι δρομείς θα τρέξουν παραθαλάσσια με τις πανέμορφες εναλλαγές του τοπίου να τονώνει τις προσπάθειές τους και να τους συντροφεύει μέχρι τον τερματισμό τους.

Οι διαδρομές πλέον είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και οι επιδόσεις των αθλητών και αθλητριών θα προσμετρώνται στον καταρτισμό των επισήμων επιδόσεων.

Στις άλλες καινοτομίες των διοργανωτών εντάσσονται και οι προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της διοργάνωσης με πολιτιστικά δρώμενα σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ο σχεδιασμός νέου μεταλλίου και άλλων ενεργειών των διοργανωτών που θα γίνονται γνωστές αναλυτικά στο επόμενο διάστημα μέχρι τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων. Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «ΞΕΝΟΔΑΜΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας προκηρύσσει τον 5ο αγώνα δρόμου στην Αντίκυρα με ονομασία: «ΞΕΝΟΔΑΜΕΙΟΣ Δρόμος» στον οποίο περιλαμβάνονται οι παρακάτω επιμέρους αγώνες στις αντίστοιχες αποστάσεις.

  1. Αγώνας ΦΙΛΙΑΣ 12.000 μ.Ανδρών – Γυναικών
  2. Αγώνας 5.000 μ. “Ν Μίχου” Ανδρών – Γυναικών και Μαθητών/τριών Λυκείου
  3. Αγώνας 1.200 μ.“Νικήτας” μαθητών/τριών και συνοδών χωρίς όριο ηλικίας

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρακίνηση για συμμετοχή όλων ανεξάρτητα από την ηλικία σε αθλητικές δραστηριότητες και η ανάδειξη της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας.

Ημερομηνία: Κυριακή 2 Οκτωβρίου
Τόπος: ΑΝΤΙΚΥΡΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Αφετηρία – Τερματισμός: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ (ΕΛΑΝ)
Ώρα διεξαγωγής: 1η εκκίνηση 09:30 12000μ. θα ακολουθήσουν κατά λίγα λεπτά διαφορά και για τα υπόλοιπα αγωνίσματα οι εκκινήσεις αντίστοιχα.
Χαρακτηριστικά διαδρομών: 1200μ μαθητών ασφάλτινη , 5000 μ ασφάλτινη , 12000 μ. ασφάλτινη , παράκτιας διαδρομής τριών περιοχών που ενώνει Αντίκυρα-Άσπρα Σπίτια-Άγιο Ισίδωρο.