Γιορτή του αθληματος το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων στο Λουτρακι!

Συνολικά 180 αθλητές από 40 ευρωπαϊκές χώρες έρχονται στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων που θα πραγματοποιηθεί 29/07-02/09 στο Λουτράκι! 

Γιορτή του αθληματος το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων στο Λουτρακι!

Συνολικά 180 αθλητές από 40 ευρωπαϊκές χώρες έρχονται στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων που θα πραγματοποιηθεί 29/07-02/09 στο Λουτράκι!

Και μόνο η ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή καθιστά τη διοργάνωση μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη για το τρίαθλο!

Πρόκειται κυριολεκτικά για γιορτή του αθλήματος με εγγύηση τους αρμόδιους φορείς για το τρίαθλο.

Συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τριάθλου (ETU), τo Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.).

Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων γίνεται επίσης υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου (ITU), της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και έχει δε ενταχθεί και στο πρόγραμμα «Mythical Peloponnese».

Όσοι από τους 180 Ευρωπαίους αθλητές κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις θα συμμετάσχουν στον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 1/9. Την Κυριακή 2/9, θα διεξαχθεί το Triathlon Mixed Relay, με 25 χώρες να εκπροσωπούνται από 1 ομάδα δυο αγοριών και δυο κοριτσιών η κάθε μια.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε όλα τα events με συνολικά 6 αθλητές, 4 αγόρια και 2 κορίτσια, καθώς βεβαίως και με ομάδα μεικτής σκυταλοδρομίας

Παράλληλα με το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τριάθλου Νέων, θα διοργανωθεί και το Loutraki TR1ATHLON 2018. Η διοργάνωση αυτή , που αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για την τριαθλητική όσο και για την τοπική κοινότητα, θα φιλοξενήσει 3 βασικά events. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το Open Day Aquathlon (κολύμπι + τρέξιμο) για όλους.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Loutraki TR1ATHLON Age Group αλλά και το elite men–women της Ε.Ο.Τριάθλου για το 2018 για την Κατηγορία των Ανδρών και Γυναικών.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί το Triathlon Mixed Relay 2018, που θα έχει τις κατηγορίες Clubs Mixed Relay (ομάδες με αθλητές του ίδιου συλλόγου) και Teams Mixed Relay (ανεξάρτητες ομάδες με αθλητές-αθλούμενους, πχ παρέες, σχολές, εταιρίες κτλ).

Ακόμα υπάρχουν θέσεις συμμετοχής για όσους θέλουν να πάρουν μέρος ενώ όσοι τυχεροί βρεθούν στο Λουτράκι αυτό το 4ήμερο θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά νέους τριταθλητές που αποτελούν το μέλλον του αθλήματος και φυσικά elite αθλητές!