Zagori Mοuntain Running: Ο τόπος πίσω από το βουνό (pics)

Οι λάτρεις του ορεινού τρεξίματος γνωρίζουν καλά πια το Zagori Mοuntain Running!

Zagori Mοuntain Running: Ο τόπος πίσω από το βουνό (pics)

Πρόκειται ίσως για τον ομορφότερο και δυσκολότερο αγώνα βουνού στην Ελλάδα αλλά και σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους αγώνες στο εξωτερικό.

Το 8ο Zagori Mountain Running θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Ιουλίου στα Ζαγοροχώρια με 4 αποστάσεις για δρομείς κάθε επιπέδου και έναν παιδικό αγώνα.

Φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ συμμετοχών καθώς υπολογίζεται πως περισσότεροι από 2000 δρομείς θα σταθούν στη γραμμή εκκίνησης.

Ήδη στους μεγάλους αγώνες Tera 80km και Marathon+, οι συμμετοχές έχουν κλείσει. Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν δηλαδή και μιλάμε για ιδιαίτερα απαιτητικούς αγώνες!

Tera 80km

80 χλμ με θετική υψομετρική διαφορά που υπερβαίνει τα 5100 μέτρα με ώρα εκκίνησης τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Ιουλίου στις 04.30 και χρονικό όριο ολοκλήρωσης τις 20 ώρες με 5 ενδιάμεσα χρονικά όρια αποκλεισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δρομείς κατεβαίνουν από το βουνό με τους ειδικούς φακούς στο μέτωπο και τερματίζουν στο Τσεπέλοβο πανευτυχείς!

Άλλωστε και μόνο η συμμετοχή και ο τερματισμός αποτελούν τεράστια εμπειρία για όσους τολμούν και τα καταφέρνουν!

Από τα πολύ ξεχωριστά σημεία του αγώνα είναι φυσικά το πέρασμα από τη Δρακολίμνη!

Marathon+

Αγώνας 44 χλμ με εκκίνηση στο Γυμνάσιου του Τσεπέλοβου το Σάββατο 21 Ιουλίου, στις 06.00 το πρωί. Με 2600 θετική υψομετρική και μια κυκλική διαδρομή που δοκιμάζει για τα καλά τους αποφασισμένους δρομείς.

Ένας μαραθώνιος +2 χλμ στο βουνό δεν μπορεί παρά να «μαγνητίζει» και να προκαλεί όσους έχουν τρέξει ήδη μικρότερες αποστάσεις στο βουνό και επιθυμούν να κάνουν πλέον έναν μεγάλο ορεινό αγώνα!

Αλλά και όσοι είναι ερωτευμένοι με τον ορεινό μαραθώνιο, έχουν το Marathon+ στο Zagori Mountain Running σταθερά στο καλεντάρι τους!

Half Marathon & Entry Race 10km

Την Κυριακή 22 Ιουλίου θα δοθεί η εκκίνηση από τους Κήπους στα Ζαγοροχώρια σε αυτούς τους πιο μικρούς αλλά εξίσου γοητευτικούς αγώνες βουνού.

Το σφύριγμα της εκκίνησης για τον ημιμαραθώνιο είναι στις 08.00 και του αγώνα των 10 χλμ για τους πολύ πρωτάρηδες «βουνίσιους» στις 09.00.

Η δυσκολία και η φυσική ομορφιά!

Όλοι οι αγώνες του Zagori Mountain Running έχουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας αλλά και διαδρομές μοναδικής ομορφιάς!

Είναι ενδεικτικό ότι το τοπίο στο Ζαγόρι – υπέροχου φυσικού κάλλους – διαθέτει δύσβατα μονοπάτια που δύσκολα μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Οι έντονες βροχοπτώσεις τον περασμένο χειμώνα διέλυσαν πολλά από αυτά και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης κατέβαλλαν υπερπροσπάθεια για να είναι όλα έτοιμα το τριήμερο του αγώνα.

«Από την άλλη πλευρά ωστόσο ήταν μεγάλη τύχη να έχουμε πολύ νερό», δήλωσε ο Τεχνικός Διευθυντής της Διοργανώτριας Εταιρείας My Adventure στην συνέντευξη τύπου για τον 8ο Zagori Mountain Running.

Συμμετοχές

Όσοι ενδιαφέρεστε να δηλώσετε συμμετοχή στον ημιμαραθώνιο και στον αγώνα των 10 χλμ, μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.zagorirace.gr

Το Ζαγόρι σας περιμένει να επανέλθετε και το 2018. Μια ακόμη χρονιά ορόσημο για το Zagori Mountain Running.


Όσο πιο νωρίς το αποφασίσετε πάντως, τόσο το καλύτερο καθώς η ζήτηση για καταλύματα εκείνες τις ημέρες είναι εξαιρετικά αυξημένη. Άλλωστε το Zagori Race είναι αγώνας-στόχος για τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες. Είναι ενδεικτικό ότι όχι μόνο από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά δρομείς και από 40 χώρες του εξωτερικού και μάλιστα από μακρινές χώρες όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ, εκείνο το τριήμερο θα βρίσκονται στα Ζαγοροχώρια για τον τρέξουν στον «Τόπο πίσω από το βουνό»!

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη επικοινωνίας του αγώνα Αρετή Στασινού υπάρχουν δρομείς που έκαναν κρατήσεις από τον Σεπτέμβριο του 2017 ή και κάποιοι αμέσως μετά το τέλος του περσινού αγώνα!

Η επίσημη παρουσίαση

«Η χρονιά του Zagori Mountain Running» και η επιτυχία του αγώνα τον έχουν καταστήσει εδώ και μερικά χρόνια ως τον μεγαλύτερο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα κι αυτό μας γεμίζει ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των φετινών συμμετεχόντων και επισκεπτών», δήλωσε στην επίσημη παρουσίαση του αγώνα για φέτος ο Διοργανωτής Βασίλης Τζουμάκας.

«Αυτό που έχει κερδίσει και κερδίζει κάθε χρόνο το Zagori Mountain Running είναι η εκτίμηση των δρομέων ως αποτέλεσμα της άγριας, παρθένας, δύσκολης και πανέμορφης διαδρομής την οποία έχουμε πλέον την ευκαιρία να δούμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο νικητής και κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής Tera 80 km, Πρωταθλητής Ορεινού Τρεξιμάτος, Δημήτρης Θεοδωρακάκος.

Με την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου της διοργάνωσης ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας ορεινού τρεξίματος πρόσθεσε πως «με πυλώνα την ευαισθητοποίηση της οικολογικής συνείδησης των αθλητών, των κατοίκων και όσων εμπλέκονται στη διοργάνωση, «ανοίγουμε» τα μονοπάτια εξασφαλίζοντας την ασφάλεια όλων, προσεγγίζοντας τις απόκρημνες και μοναδικής ομορφιάς κορυφές της Τύμφης».