Η απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού για τις εικόνες ντροπής στο ταρτάν

Το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Κορυδαλλού απάντησε στο δημοσίευμά μας με τίτλο «Εικόνες ντροπής από το γήπεδο Κορυδαλλού».

Η απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού για τις εικόνες ντροπής στο ταρτάν

Ο Δήμος υποστηρίζει οι εργασίες ανακατασκευής καθυστερούν λόγω ένστασης που έχει υποβληθεί κατά του διαγωνισμού από τον οποίο προέκυψε η ανάδοχος εταιρία.

Αναλυτικά η απάντηση του Δήμου Κορυδαλλού:

Σε πρόσφατο δημοσίευμα της Ιστοσελίδας “FOS ON LINE” (22/05/2018), αναφέρεστε στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τάπητας στίβου στον ανοιχτό αθλητικό χώρο των 88 στρεμμάτων, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν προβλήματα στον συγκεκριμένο τάπητα, λόγω της καθημερινής, πολύωρης χρήσης του από αθλούμενους και δημότες μας. Εξάλλου η κατασκευή του είχε γίνει το 2009 από την σημερινή δημοτική αρχή.

Η κατάσταση είναι γνωστή στον Δήμο μας, ο οποίος έχει δρομολογήσει εγκαίρως από τον Ιανουάριο του 2018 τις διαδικασίες ανακατασκευής του ταρτάν, καθώς και δυο γηπέδων ποδοσφαίρου 8Χ8 και 5Χ5 στο χώρο των 26 στρεμμάτων (όπισθεν του Δημαρχείου), με συνθετικό χλοοτάπητα σύγχρονων προδιαγραφών. Η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και έχει προκριθεί η ανάδοχος εταιρεία, με εξειδικευμένο προσωπικό για την εκτέλεση του έργου. Το έργο, προϋπολογισμού 602.358 € χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Δυστυχώς υπάρχει καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, εξαιτίας ένστασης που υπέβαλε κάποιος από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ένσταση που εξετάζεται αυτό το διάστημα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Τα οριστικά αποτελέσματα της σχετικής διαδικασίας αναμένονται έως τις 4 Ιουνίου 2018.
Οφείλουμε, τέλος, να διαβεβαιώσουμε εσάς και τους αναγνώστες σας ότι ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και η Δημοτική Αρχή έχουν σε απόλυτη προτεραιότητα τα θέματα υποδομών, ιδιαίτερα των αθλητικών.

Γεγονός που αποδεικνύει η διαρκής προσπάθεια για την συντήρηση και την εύρυθμη λειτουργία τους, παρά τις τεράστιες περικοπές που έχει υποστεί η αυτοδιοίκηση την τελευταία δεκαετία. Κυρίως όμως το αποδεικνύει το γεγονός ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, ο Κορυδαλλός απέκτησε ένα 2ο Κλειστό Γυμνα-στήριο στον Άνω Κορυδαλλό, ενώ προετοιμάζει ένα νέο σύγχρονο Κλειστό Κολυμβητήριο δίπλα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και δύο νέα γήπεδα τένις. Θα είναι μάλιστα χαρά μας να ενημερώσουμε αναλυτικά τους αναγνώστες σας με σχετικό ρεπορτάζ.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία.