Μετάφραση, τώρα!

Ο Red Duckling γράφει για τα μηνύματα της ξεχωριστής συνέντευξης του Κώστα Μανωλά και θυμίζει το hashtag του Βασίλη.

Μετάφραση, τώρα!

«Σαν ατμόσφαιρα δεν συγκρίνεται το Καραϊσκάκης. Δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στο γήπεδο. Μπαίνεις μέσα στο Καραϊσκάκης και ανατριχιάζεις. Όταν ακούς τον κόσμο ξεχνάς τα πάντα. Θέλεις να στο πω ξεκάθαρα; Νιώθω μια κα...λα. Σαν να κάνεις έρωτα. Εγώ έτσι νιώθω. Όταν με χειροκροτούν σε κάθε ενέργεια και σε κάθε τάκλιν, εγώ έτσι αισθάνομαι. Μου δίνει 50% πάνω».

Μετάφραση, τώρα. Για κάθε ξένο παίκτη που έρχεται στον Ολυμπιακό. Και φυσικά να δίνεται και σε κάθε Έλληνα που βάζει την υπογραφή του στην ομάδα. Εκεί, στο συμβόλαιο να αναφέρεται το συγκεκριμένο απόσπασμα. Και να το δουν και όσοι ιδρώνουν αυτές τις ημέρες στην Αυστρία.

Ο Κώστας Μανωλάς δεν μιλάει συχνά. Η συνέντευξή του στο Sport24.gr είναι σπάνια. Και έδωσε ατάκες γιατί δεν μάσησε πουθενά τα λόγια του. Αξίζει να τη διαβάσετε όλη, λέξη προς λέξη, αν δεν την έχετε ήδη διαβάσει.

Εγώ φυσικά θα σταθώ στις «ερυθρόλευκες» ατάκες. Γιατί έχουν αξία από τη στιγμή που ο Κώστας δεν έχει ανάγκη τώρα τον Ολυμπιακό. Και όμως. Ξέρει ότι εκεί που έφτασε το οφείλει στους Πειραιώτες. Και είναι πολύ σπουδαίο να είσαι ευγνώμων. Ο Μανωλάς εξηγεί λοιπόν γιατί ήρθε στην ομάδα αλλά και γιατί αν γυρίσει θα το κάνει μόνο γι' αυτήν. Μιλάει για τον Σπανούλη όπως δεν έχουν κάνει οπαδοί του Ολυμπιακού. Και δεν ξεχνά τον άνθρωπο που τον πίστεψε και τον στήριξε: Τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θυμάμαι πολύ καλά το πώς αντιμετωπίστηκε εκείνη η μεταγραφή από πολύ κόσμο που τώρα αποθεώνει τον Μανωλά...

Και για να μη σας κουράζω: Δανεικός στον Πλατανιά. Το «αστείο» που λένε ακόμα και οπαδοί του Ολυμπιακού κάτω από ποστ πχ για τον Σιώπη, για τον Μάνο, για κάθε Έλληνα παίκτη. Έτσι «πήγε» δανεικός και ο Μανωλάς ή ο Σάμαρης ή ο Ρέτσος ή ο Κούτρης τελευταίο παράδειγμα.

Όποιος Έλληνας έχει ταλέντο και «μπάλες» να σηκώσει αυτή τη φανέλα, πετυχαίνει είτε πάει δανεικός (πχ Μήτρογλου) είτε όχι. Ναι, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίρνει όσους Έλληνες πιστεύει ότι μπορούν να ξεχωρίσουν. Στα πόδια τους, στα άντερά τους, στο ταλέντο τους, στην πίστη τους, στην υπομονή τους, στην επιμονή τους είναι να καθιερωθούν.

Αλλιώς θα «φταίνε» οι μάνατζερ.

ps: Κωστάρα, μη σταματάς να γλεντάς κόσμο.
ps2: Δεν είναι τυχαία η φωτογραφία του Μανωλά. Κάποιος είναι δίπλα του.
ps3: Για το Βασίλη μην τα ξαναλέμε #μέχρι30φλεβάρη