Βαλμπουενά: Στις 9 Δεκεμβρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας η «υπόθεση sextape»

Διαβάστε αναλυτικά για την υπόθεση στην οποία είναι «μπλεγμένος», ο Ματιέ Βαλμπουενά. 

Βαλμπουενά: Στις 9 Δεκεμβρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας η «υπόθεση sextape»

Σήμερα το μεσημέρι (25/11), η γαλλική Δικαιοσύνη, ασχολήθηκε εκ νέου με την «υπόθεση sextape» που ξέσπασε πριν από τέσσερα χρόνια, όπου έξι άτομα κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να εκβιάσουν τον μέσο του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, μέσω ενός «ροζ» βίντεο.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, οι... λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, «πρωταγωνιστές» είναι ο άσος της ομάδας του Πειραιά μαζί με τη σύζυγό του και σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, από τον Βαλμπουενά είχαν ζητηθεί περί τα 150.000 για να μη βγει το κλιπ «στον αέρα» του ίντερνετ!

Οι φερόμενοι ως δράστες του εκβιασμού είναι οι Αλεξ Ανγκό, Μουσταφά Ζαουαουί, Γιουνές Χουάς, Καρίμ Ζενατί και τους διάσημους ποδοσφαιριστές, Καρίμ Μπενζεμά και Τζιμπρίλ Σισέ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση και να απαντήσει στο ερώτημα που τίθεται από πολλούς δικηγόρους υπεράσπισης σχετικά με την συνέχεια της έρευνας, συμπεριλαμβανομένου και του Σιλβέν Κορμιέρ, ο οποίος υπερασπίζεται τον Μπενζεμά.

Για αυτούς τους νομικούς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η διαδικασία πρέπει να ακυρωθεί λόγω της στάσης του επιθεωρητή της περιφερειακής αστυνομίας των Βερσαλλιών, Γιαν Μπεσέτ, ο οποίος ενήργησε ως μεσάζων του Βαλμπουενά.