Ολυμπιακός - Τότεναμ - «Προσοχή στους πορτοφολάδες», λέει η Βρετανική Πρεσβεία

Συμβουλές για τους οπαδούς του Τότεναμ, που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό δημοσίευσε σήμερα (12/9) η Βρετανική Πρεσβεία Αθηνών. Απαγορεύεται το αλκοόλ στο γήπεδο.

Ολυμπιακός - Τότεναμ - «Προσοχή στους πορτοφολάδες», λέει η Βρετανική Πρεσβεία

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμβουλές για τους οπαδούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για τον αγώνα της Τότεναμ με τον Ολυμπιακό στις 18 Σεπτεμβρίου 2019.
Ημερομηνία: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
Τόπος: Στάδιο Γεώργιος Καραϊσκάκης
Διεύθυνση: Καραολή Δημητρίου & Σοφιανοπούλου, Νέο Φάληρο, Πειραιάς
Ωρα έναρξης: 7.55μμ (τοπική ώρα)

Εκτός από αυτές τις συμβουλές, δείτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές μας για την Ελλάδα.

Διαβατήρια και visa

- δεν χρειάζεστε visa για να ταξιδέψετε στην Ελλάδα, αλλά το διαβατήριό σας πρέπει να ισχύει για την προτεινόμενη διάρκεια της διαμονής σας
- θυμηθείτε την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας (EHIC), αλλά και να πάρετε ασφάλιση ταξιδιού, ακόμη και αν πρόκειται μόνο για μία νύχτα - θα μπορούσε να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα αν αντιμετωπίζετε δυσκολίες
- πρέπει να μεταφέρετε την ταυτότητα μαζί σας ανά πάσα στιγμή
- θα χρειαστεί να μεταφέρετε το διαβατήριό σας στον αγώνα για να αποκτήσετε πρόσβαση στο γήπεδο
- προσέχετε το διαβατήριό σας - αν το χάσετε, θα χρειαστεί να πάρετε ένα ταξιδιωτικό έγγραφο έκτακτης ανάγκης από την βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα χάσετε την πτήση της επιστροφής και πρέπει να πληρώσετε για άλλη πτήση εκτός από την πληρωμή για την ETD

Ταξιδέψτε στο γήπεδο

Κανονίζονται μέσα μεταφοράς για τους οπαδούς της Τότεναμ προς το γήπεδο. Αυτά θα φύγουν από ένα κεντρικό σημείο στην Αθήνα. Οι οπαδοί της Τότεναμ που δεν θα πάρουν το πούλμαν, συμβουλεύονται να ταξιδέψουν στο γήπεδο με ταξί.

Ακολουθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά προς το στάδιο

Οι πύλες ανοίγουν στις 4.55 μ.μ., τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα.

Οι οπαδοί, καλό θα ήταν, να φτάσουν στο στάδιο νωρίς, καθώς η είσοδος γίνεται μόνο με εισιτήριο με κωδικό και η σάρωση απαιτεί κάποιο χρόνο.

Ο έλεγχος από αστυνομικούς θα γίνει πριν από την είσοδο στο γήπεδο. Όλα τα τουρνικέ είναι ηλεκτρονικά και μόνο για τους οπαδούς της ομάδας.

Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν αναψυκτικά, ενώ θα υπάρχουν τουαλέτες ειδικά γι' αυτούς. Ο τομέας τους (εξέδρα) είναι σε καλό σημείο και οι οπαδοί θα έχουν μια υπέροχη θέα του γηπέδου, αν και με ένα δίχτυ μπροστά τους.

Μετά τον αγώνα, οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα παραμείνουν στην εξέδρα για 30 λεπτά. Παρακαλούμε να είστε υπομονετικοί με τις Αρχές, θα γίνουν ανακοινώσεις για να σας ενημερώσουμε.

Οι οπαδοί μπορεί να υποβληθούν σε έλεγχο από την ασφάλεια του γηπέδου για περισσότερο από μία φορά κατά την προσέγγιση του σταδίου.

Δεν επιτρέπεται αλκοόλ στον αγώνα. Οι οπαδοί που είναι μεθυσμένοι απαγορέυεται να εισέλθουν στον γήπεδο.

Λάβετε υπόψη ότι η εκτός ορίων και επεισοδιακή συμπεριφορά, ιδιαίτερα υπό την επήρεια αλκοόλ, μπορεί να μην είναι ανεκτή από τις ελληνικές αρχές.

Παρακαλώ σημειώστε ότι τα παρακάτω στοιχεία ΔΕΝ επιτρέπονται στο γήπεδο: όπλα, πιθανά όπλα, πυροτεχνήματα, ποτά, αλκοόλ, ναρκωτικά, ιστοί σημαίας άνω του 1m, σημαίες άνω των 1,5 x 2m, μεγάλες κάμερες, ζώα, διαφημιστικό υλικό, κουτιά σπρέι, αποσκευές, ρολά τουαλέτας / κουζίνας και μεγαφωνα.

Συμβουλές

Προσέξτε για πορτοφολάδες σε τουριστικές περιοχές και σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Κρατήστε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας μαζί σας. Μεταφέρετε μόνο ό,τι χρειάζεστε, αφήστε τα διαθέσιμα μετρητά και τιμαλφή σε ασφαλή σημεία του ξενοδοχείου.

Επικοινωνήστε με την βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα

Βρετανική Πρεσβεία
1 Πλουτάρχου, Αθήνα
Τηλ. +30 210 7272600.

Οι δημόσιες ώρες λειτουργίας είναι προγραμματισμένες μόνο από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή (εκτός από την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όταν οι υπάλληλοι του Προξενίου δέχονται χωρίς ραντεβού).

Οι χρόνοι συγκέντρωσης εγγράφων έκτακτης ανάγκης είναι από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή (εκτός από περίπτωση έκτακτης ανάγκης όταν οι υπάλληλοι του προξενίου θα δέχονται σε άλλες εργάσιμες ημέρες).

Οι τηλεφωνικές γραμμές είναι ανοιχτές: 8.30 π.μ. - 3μμ Δευτέρα έως Παρασκευή

Πλησιέστερο μετρό προς την Πρεσβεία: Ευαγγελισμός

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη βοήθεια και τις υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα.

Αριθμός υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης

Αστυνομία 100
Ασθενοφόρο 166
Πυρκαγιά 199
Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112

Η κλήση 999 από βρετανικό κινητό θα σας συνδέσει αυτόματα στις ελληνικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Περαιτέρω πληροφορίες
www.tottenhamhotspur.com
www.olympiacos.org/en/