Μπερτ Γιάνγκ: Ήταν κι αυτός πυγμάχος, έπαιξε σε 6 «Ρόκι»

O Tζέραλντ Τομάσο γνωστός με το όνομα Μπερτ Γιάνγκ, κουνιάδος του Ρόκι ήταν κι αυτός πυγμάχος.

Μπερτ Γιάνγκ: Ήταν κι αυτός πυγμάχος, έπαιξε σε 6 «Ρόκι»

Υποδύθηκε τον Paulie Pennino, τον κουνιάδο και καλύτερο φίλο του Ρόκι Μπαλμπόα στη θρυλική σειρά ταινιών, Rocky, ως «Πόλι» και ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου το 1979, για τη συμμετοχή του στο πρώτο Rocky.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Young υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1957 έως το 1959. Πυγμαχούσε τακτικά και θρυλείται ότι νίκησε σε 32 από τους 34 αγώνες. Ο Μπερτ Γιανγκ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό υποδυόμενος σκληροτράχηλους ιταλοαμερικανούς χαρακτήρες της εργατικής τάξης.

Μάλιστα, είναι ένας από τους τέσσερις ηθοποιούς (οι άλλοι τρεις είναι ο Sylvester Stallone, ο Stu Nahan και ο Tony Burton) που έχουν εμφανιστεί και στις έξι πρώτες ταινίες του Rocky. Ο Young, πάντως, δεν έπαιξε στην ταινία Creed του 2015, καθώς, σύμφωνα με την αφήγηση στο φιλμ, ο χαρακτήρας περιγράφηκε ότι πέθανε το 2012.

Ήταν και ζωγράφος, μάλιστα μερικοί από τους πίνακες του εμφανίστηκαν σε μια σκηνή στο Rocky Balboa όταν η Paulie απολύεται από το εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος.

Είχε ασχοληθεί επαγγελματικά με την εστίαση, καθώς ήταν ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Μπρονξ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Paul «Paulie» Pennino είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Adrian και ο καλύτερος φίλος του Rocky Balboa, αργότερα κουνιάδος του όταν ο Rocky παντρεύεται την Adrian. Εργάζεται σε μια μονάδα παραγωγής κρέατος και έχει πρόβλημα με το ποτό. Τείνει προς την αυτολύπηση, την ανωριμότητα και τις συναισθηματικές εκρήξεις.

Αν και νοιάζεται για τους φίλους και την οικογένειά του, συχνά ζηλεύει την ευτυχία και την επιτυχία τους και αισθάνεται ότι του οφείλουν. Αν κάποιος προσβάλει τον Ρόκι, συνήθως αντιδρά με θυμό και προσβολές.

Ο Paulie σύστησε την αδερφή του, Adrian, στον Rocky και γενικά ενθάρρυνε τη σχέση τους. Ο Πόλι φαίνεται ότι πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου 2012. Τάφηκε δίπλα στην Adrian.

Ο Ρόκι επισκέπτεται τον τάφο του στα γενέθλιά του και αφήνει ένα μπουκάλι με το αγαπημένο του ποτό στην ταφόπλακα. Όταν ο Donnie Creed μετακομίζει με τον Rocky, αυτός μένει στην παλιά κρεβατοκάμαρα του Paulie.