Γιατί αποκαλείται «Ολντ Τράφορντ» η έδρα της Τσουκαρίτσκι με 70% υβριδικό χλοοτάπητα

Το Gradski Stadion Dubočica, αποκαλείται «Ολντ Τράφορντ»...

Γιατί αποκαλείται «Ολντ Τράφορντ» η έδρα της Τσουκαρίτσκι με 70% υβριδικό χλοοτάπητα

Το Gradski Stadion Dubočica, έδρα της Τσουκαρίτσκι, αποκαλείται «Ολντ Τράφορντ» της Σερβίας παρότι βρίσκεται στο Λέσκοβατς που δεν θυμίζει Μάντσεστερ, όσον αφορά την πόλη και την περιοχή. Ένα γήπεδο στολίδι, με το οποίο ασχολείται μέχρι και η σερβική Κυβέρνηση για να το κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό.

Το Λέσκοβατς θεωρείται στη Σερβία ως η πρωτεύουσα της πάπρικας και του μπάρμπεκιου. Η ανάπτυξη και η εξέλιξη της πόλης στον οικονομικό κομμάτι το έφεραν στο σημείο να αποκαλείται μικρό Μάντσεστερ.

Είναι ένα από τα τρία νέα στάδια στη Σερβία και φτιάχτηκε σε χώρο που προϋπήρχε γήπεδο έχει χωρητικότητα 8.136 θεατές και 4 εξέδρες.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2021 και τελείωσε τον Αύγουστο το 2023. Αξιωματούχοι της UEFA μετέβησαν στο Λέσκοβατς για να δουν από κοντά το γήπεδο. Για να είναι λειτουργικό πέρασε από τεστ σε 21 διαφορετικούς τομείς. Από τη λειτουργία του VAR, τον ηλεκτρονικό πίνακα, το ηχοσύστημα, τη λειτουργία των Θυρών και αρκετά ακόμα. Το γήπεδο έχει πρόβλεψη και για ανσανσέρ που οδηγεί στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Η Blic σημειώνει πως το γήπεδο έχει εκτός από σύγχρονα αποδυτήρια, ξεχωριστά αποδυτήρια για τους ρέφερι, χώρο VIP, χώρο για συνεντεύξεις Τύπου και συγκεντρώσεις, πάρκινγκ για 198 αμάξια. Πρόκειται για μία επένδυση 21 εκατ. ευρώ (21.329.038 για την ακρίβεια) και ένα γήπεδο που έχει κατά 70% υβριδικό χλοοτάπητα και κατά 30% φυσικό χόρτο και ένα γήπεδο που προορίζεται και για την Εθνική Σερβίας. Μεταξύ των δεκαετιών 1990 και 2000, η ομάδα ήταν γνωστή σαν Τσουκαρίτσκι Στάνκομ λόγω χορηγιών. Είναι η πρώτη ομάδα στη Σερβία που έχει αγοραστεί από επιχειρηματία.

To Λέσκοβατς (σερβικά: Лесковац/Leskovac) είναι πόλη και δήμος που βρίσκεται στη νότια Σερβία με πληθυσμό 144.206 κατοίκους (2011). Είναι το διοικητικό κέντρο της περιοχής της Γιαμπλάνιτσα (Jablanica). Το Λέσκοβατς είναι προσβάσιμο από το Βελιγράδι και τη Βόρεια Μακεδονία μέσω του αυτοκινητόδρομου E75.