Η ρόμπα του Έλβις δεν έφερε γούρι στον Μοχάμεντ Άλι

Ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Μοχάμεντ Άλι είχαν πολλά κοινά, αλλά ο βασιλιάς της ροκ δεν ήταν γουρλής για τον σπουδαίο πυγμάχο.

Η ρόμπα του Έλβις δεν έφερε γούρι στον Μοχάμεντ Άλι

Ο Εlvis κάποτε έκανε δώρο μια ρόμπα στον θρυλικό μποξέρ Muhammad Ali, ο οποίος τη φόρεσε για πρώτη φορά στον αγώνα του εναντίον του Ken Norton στις 31/03/1973... και έχασε!

Από τότε δεν την ξαναφόρεσε γιατί θεώρησε ότι του έφερε γρουσουζιά...

Ο ζωντανός θρύλος της επαγγελματικής πυγμαχίας έδωσε το 80% των δικαιωμάτων προβολής του ονόματός του αντί του ποσού των 50.000.000 δολαρίων στην εταιρεία «CKX» της Νέας Υόρκης. Η οικογένεια Αλι διατήρησε το 20%. H ίδια εταιρεία έχει συνάψει παρόμοια συμφωνία για την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων του «βασιλιά του ροκ εν ρολ», Ελβις Πρίσλεϊ.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που παρουσίασε η «CKX» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η χρήση του ονόματος και της εικόνας του Μοχάμεντ Αλι ως επιχειρηματική δραστηριότητα είχε αποφέρει κέρδη μεταξύ τεσσάρων και επτά εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε χρόνια.

Και αυτό είναι λογικό καθώς πρόκειται για έναν αθλητή που έχει δημιουργήσει τον δικό του μύθο. Ο Μοχάμεντ Αλι αγωνίστηκε ως Κάσιους Κλέι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, το 1960, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Στην επαγγελματική πυγμαχία πέρασε τη χρονιά που αποφάσισε να ασπαστεί τον ισλαμισμό. Αλλαξε το όνομά του και με 56 νίκες σε 61 αγώνες, στην κατηγορία των βαρέων βαρών, το Μοχάμεντ Αλι γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πυγμαχίας.