Όταν ο Κηλαηδόνης απαγόρευσε στο Πρώτο Θέμα τη χρησιμοποίηση της μουσικής του

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, με εξώδικο… «Απαγορεύεται να σ ’αγαπάω…» ή «Περί απαγορεύσεων το ανάγνωσμα» που απέστειλε στην εφημερίδα «Πρώτο θέμα» απαγόρευσε τη χρήση της μουσικής του τραγουδιού του «Ο μικρός ήρως».

Όταν ο Κηλαηδόνης απαγόρευσε στο Πρώτο Θέμα τη χρησιμοποίηση της μουσικής του

Το τραγούδι ακουγόταν στο τηλεοπτικό σποτ της εφημερίδας, που διαφήμιζε την επανέκδοση του θρυλικού περιοδικού και τη διανομή του από τη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Ο Κηλαηδόνης έγραψε: «Με την ιδιότητά μου του συνθέτη μουσικής, έχω γράψει τη μελωδία και τους στίχους του μουσικού έργου "Μικρός Ήρωας", του οποίου είμαι ο πνευματικός δημιουργός. Με έκπληξη, οργή και αγανάκτηση διαπίστωσα ότι η παραπάνω σύνθεσή μου, χωρίς τους στίχους, χρησιμοποιείται ως μουσική επένδυση σε τηλεοπτικούς σταθμούς, για τη μετάδοση διαφήμισης προσφοράς της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" των τευχών του γνωστού ιστορικού περιοδικού με τον ομώνυμο τίτλο.

Επειδή στη χρήση του πνευματικού μου έργου έχετε προβεί χωρίς την κατά νόμο απαιτούμενη άδειά μου, ως εκ περισσού σας απαγορεύω κάθε περαιτέρω χρήση του, σας καλώ να παύσετε άμεσα την ήδη γενομένη προσβολή των ηθικών και περιουσιακών δικαιωμάτων μου επί του προαναφερόμενου έργου μου και σας δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματός μου που απορρέει από την προσβολή του».

Όπως δήλωσε μάλιστα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή»: «Το "Πρώτο Θέμα" δεν το διαβάζω, δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο που εκφράζει και το απεχθάνομαι. Δεν θέλω να συνδεθεί η μουσική μου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, διότι μου είναι αντιπαθής με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα. Με τον "Μικρό Ήρωα" δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όταν πριν από χρόνια είχε γίνει η επανέκδοση του περιοδικού σε τόμους, είχα δώσει τη συγκατάθεσή μου στον Στέλιο Ανεμοδουρά να χρησιμοποιήσει τη μουσική μου. Όταν όμως ο γιος του επικοινώνησε μαζί μου πριν από περίπου δέκα ημέρες και με ενημέρωσε ότι θα δώσει τον "Μικρό Ήρωα" στη συγκεκριμένη εφημερίδα και με ρώτησε αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μουσική μου για το διαφημιστικό σποτ, αρνήθηκα κατηγορηματικά».

Το ίδιο δήλωσε, η σύζυγος του Άννα Βαγενά, στον υπεύθυνο της εφημερίδας, όταν τηλεφώνησε προτείνοντας μάλιστα κάποιο ποσό προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η μουσική: «Δεν είναι θέμα αν μου δίνανε λίγα ή πολλά. Δεν ήθελα να συνδεθεί το τραγούδι του "Μικρού Ήρωα" με τη συγκεκριμένη εφημερίδα»