Μύθος ότι ο Χατζηχρήστος πέθανε ξεχασμένος - Ποιοι τον βοήθησαν

Ο Κώστας Χατζηχρήστος υπήρξε πλούσιος στην εποχή της δόξας του και υπάρχει ο μύθος ότι πέθανε άφραγκος και ξεχασμένος. Η τελευταία σύζυγος του Βούλα Αρβανιτάκη- Χατζηχρήστου διαψεύδει...

Μύθος ότι ο Χατζηχρήστος πέθανε ξεχασμένος - Ποιοι τον βοήθησαν

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής ο χαρισματικός κωμικός Κώστας Χατζηχρήστος, τα τελευταία χρόνια της ζωής του ζούσε σε ένα μικρό δωμάτιο που του μίσθωνε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο πολιτικός από τις Σέρρες υπήρξε μέγας θαυμαστής του και πλήρωνε το δωμάτιο σ’ ένα ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου ο Χατζηχρήστος έσβηνε μέρα με τη μέρα άφραγκος και αγνοημένος μέχρι το τέλος.

Στις δόξες του ο Χατζηχρήστος έπαιρνε με τη τζάγκουαρ τις χορεύτριες του θιάσου του μετά την παράσταση κι έκλεινε ιδιωτικά ένα ολόκληρο νυχτερινό κέντρο με την ορχήστρα για να διασκεδάσει με την παρέα του!

Η δύσκολη περίοδος της ζωής του άρχισε όταν έχασε ξαφνικά την Ελένη Πανταζή, την τέταρτη γυναίκα του, μόλις στα 42 της χρόνια. Η τελευταία σύζυγος του ήταν η Βούλα Αρβανιτάκη-Χατζηχρήστου.

Ο ηθοποιός υπέφερε από οικονομικά προβλήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια έπασχε από καρκίνο. Πέθανε από πνευμονική λοίμωξη στις 3 Οκτωβρίου 2001.

Η Βούλα Αρβανιτάκη-Χατζηχρήστου αποκάλυψε το 2020 στην εφημερίδα«Espresso» "Όλα αυτά που λέγονται, περί φτώχειας γύρω από το όνομα Χατζηχρήστος, είναι ένα μεγάλο μύθευμα. Η περίοδος που δεν είχαμε χρήματα ήταν όταν χάσαμε το θέατρο και δημιουργήθηκε τότε μεγάλος ντόρος. Όμως μετά ορθοποδήσαμε. Καταρχάς έστελναν χρήματα κάθε μήνα, 500.000 δραχμές, ο Σεραφείμ Φυντανίδης μαζί με τον εφοπλιστή τον Κοπελούζο. Επίσης ο μεγάλος μας συνθέτης, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, έστελνε κάθε μήνα άλλα 200.000 δραχμές, επειδή τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν, συν η σύνταξή του, όλα μαζί κάθε μήνα έμπαιναν στον λογαριασμό του Κώστα, περίπου 850.000 δραχμές. Και μέχρι που πέθανε ο Κώστας αυτοί οι άνθρωποι έστελναν αυτά τα χρήματα. Άρα είναι ψέματα που λένε ότι ο Χατζηχρήστος πεινούσε! Θέλω να ευχαριστήσω και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, που για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς κανένα κόστος κούραρε τον σύζυγό μου έως τον θάνατό του"

ΦΩΤΟ: Το ζεύγος Χατζηχρήστου με την Βάσια Παναγοπούλου