Γιατί φορούσε ένα κόκκινο μαντήλι ο Νίκος Παπάζογλου

Ο Νίκος Παπάζογλου αποκάλυψε το 2018 γιατί φορούσε κόκκινο μαντήλι στις συναυλίες και στις δημόσιες εμφανίσεις του...

Γιατί φορούσε ένα κόκκινο μαντήλι ο Νίκος Παπάζογλου

Ο Νίκος Παπάζογλου, υπήρξε παραγωγός, ηχολήπτης σε δικό του στούντιο στο «Αγροτικό» στη Θεσσαλονίκη, ενορχηστρωτής, μουσικός και τραγουδιστής. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής, όπως με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη, Νίκο Ξυδάκη, Σωκράτη Μάλαμα.

Σε μια εκπομπή της ΕΡΤ αποκάλυψε στην Μπήλιω Τσουκαλά γιατί φορούσε στις συναυλίες του ένα κόκκινο μαντήλι.

«Άρχισα να το φορώ για τη μοτοσικλέτα, γιατί, ξέρεις, καρφώνονται μέλισσες στον λαιμό σου, ό,τι θέλεις. Άρχισε να με βοηθάει μετά στο τραγούδισμα πολύ, γιατί κρατάει τη θερμοκρασία του λαιμού σταθερή και είναι και ένα καταπληκτικό air-condition. Να σου πω πώς δουλεύει: Όταν κάνει πολλή ζέστη, γυρνάς τον κόμπο μπροστά, φεύγει η ζέστη και ανακουφίζεσαι. Όταν κρυώνεις, το γυρνάς πάλι και κλείνει. Και μετά αν κάνει πάρα πολλή ζέστη, το λύνεις και το αφήνεις έτσι και το έχεις έτοιμο για να σκουπιστείς, όποτε χρειάζεται».

Όταν έκλεψαν το μπαγλαμαδάκι του Παπάζογλου

Το κόκκινο μαντίλι το υιοθέτησε μετά από μία συναυλία στα Γιάννενα: «Ήταν το 1982, όπου κράτησε μία ολόκληρη ώρα και ο κόσμος είχε να λέει ότι είδε μια ολόκληρη συναυλία με κάποιον που φορούσε μαντίλι. Ε από 'κει και πέρα έμεινε. Μια περίοδο δεν ήθελα να είναι τόσο χαρακτηριστικό πράγμα για μένα και ήθελα να το εγκαταλείψω, αλλά τελικά είπα όχι, δεν θα τους κάνω τη χάρη».

Του βγήκε μάλιστα και ένα «ινδιάνικο» όνομα με αυτό το κόκκινο μαντίλι στη Νίσυρο, όπου είχε το εξοχικό του «Όταν έκανα μια συναυλία στο ηφαίστειο, μια γριούλα είδε όλον αυτόν τον κόσμο να ανεβαίνει στο ηφαίστειο νυχτιάτικα και λέει "πού πάνε όλοι αυτοί;". Της λένε ότι υπάρχει συναυλία επάνω και ότι τραγουδάει ο Νίκος Παπάζογλου. "Νίκος Παπάζογλου, ποιος είναι αυτός;" λέει. Και μετά από λίγο λέει μόνη της: "Α, ο που φορεί μαντίλι!"».

Olympians: Όταν ο τραγουδιστής δεν ήταν ο Πασχάλης, αλλά ο Νίκος Παπάζογλου