Olympians: Όταν ο τραγουδιστής δεν ήταν ο Πασχάλης, αλλά ο Νίκος Παπάζογλου

Το 1967 ο Νίκος Παπάζογλου και όχι ο Πασχάλης είναι ο τραγουδιστής των Olympians στο κέντρο Χαβάη. Ακούστε τον να ερμηνεύει το «Mercy mercy» του Dοn Covay και των Rolling Stones.

Olympians: Όταν ο τραγουδιστής δεν ήταν ο Πασχάλης, αλλά ο Νίκος Παπάζογλου

Από τη μία ο Νίκος Παπάζογλου, τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και δισκογραφικός παραγωγός και από την άλλη ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, τραγουδιστής με την καριέρα του να ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία με το συγκρότημα των Olympians. Αργότερα ακολούθησε σόλο καριέρα.

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι η πορεία του ενός δεν έχει σχέση με του άλλου. Κι όμως η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Στη φωτογραφία ο τραγουδιστής των Olympians δεν είναι ο Πασχάλης, αλλά ο Νίκος Παπάζογλου.

Όταν έκλεψαν το μπαγλαμαδάκι του Παπάζογλου

Στις αρχές του 1967, ο Παπάζογλου έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, παίρνοντας τη θέση του στρατευμένου Πασχάλη στους Olympians. Η επιτυχία τους στο κέντρο Χαβάη κράτησε μέχρι το φθινόπωρο του 1967. Τότε ο Παπάζογλου συνέδεσε το όνομά του με την πιο ροκ περίοδο του γκρουπ τραγουδώντας ανάμεσα σε άλλα το “Paperback writer” των Beatles και το “Mercy mercy”, που είχε πει πρώτος ο Dοn Covay και στη συνέχεια, οι Rolling Stones.

Λίβερπουλ και Beatles - Ποια ομάδα υποστήριζαν, πώς... ηττήθηκαν από το «You‘ll never walk alone»

Επίσης, τα πρώτα τραγούδια που έχει γράψει ο Νίκος Παπάζογλου τα ερμηνεύει ο Πασχάλης. Πρόκειται για τα τραγούδια «Είναι Αργά» και «Γαλάζια Θάλασσα».

Είναι αργά

Ακούστε τον Πασχάλη να ερμηνεύει το τραγούδι «Είναι αργά», το 1973 σε στίχους και μουσική Νίκου Παπάζογλου, από τον δίσκο «Φίλοι και αδελφοί».

Η Γαλάζια Θάλασσα

Όσον αφορά το τραγούδι «Γαλάζια Θάλασσα», ο Πασχάλης έχει πει γι' αυτό: «Γράφτηκε τον Νοέμβρη του 1973 την βραδιά του Πολυτεχνείου, όταν έκλεισε λόγω των γεγονότων το κέντρο «Φαντασία» της οδού Κεφαλληνίας, όπου τραγουδούσαμε παρέα με το Νίκο. Περάσαμε από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πήγαμε σπίτι μου για ύπνο. Ο Νίκος όμως δε κοιμήθηκε. Το πρωί, μου έπαιξε το τραγούδι αυτό και μου ζήτησε να το περιλάβω στον τότε νέο μου δίσκο. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο δίσκο «Πασχάλης - Το Τραγούδι μου»

Ακούστε τον Νίκο Παπάζογλου ως μέλος των Olympians να ερμηνεύει το “Mercy Mercy” στο βίντεο από το κανάλι «ΡΟΚ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ» στο youtube: