Όταν ο Klaus Nomi τραγούδησε με τον David Bowie και η διαφήμιση του Cambari (vids)

O Ντέιβιντ Μπάουι στήριξε ολόκληρη την καριέρα του σε μια περσόνα για ένα άλμπουμ ή μια συναυλία ή δύο περιοδείες, και μετά την άφηνε για μια εντελώς νέα... Εμφανίστηκε λοιπόν από ένα άλλο σύμπαν στο επεισόδιο του Saturday Night Live στις 15 Δεκεμβρίου 1979, μαζί με τον Κλάους Νόμι.

Όταν ο Klaus Nomi τραγούδησε με τον David Bowie και η διαφήμιση του Cambari (vids)

Τα περίεργα κοστούμια δεν ήταν κάτι καινούργιο στην ποπ μουσική από το '79, αλλά οι θεατές είδαν με έκπληξη ότι ένας από τους εφεδρικούς τραγουδιστές του Bowie ήταν ο Κλάους Νόμι. Όταν ο Bowie πέθανε τον Ιανουάριο του 2016, το SNL μετέδωσε ξανά ένα από τα τραγούδια από εκείνη την εμφάνιση. Η προβολή ήταν ένα «δώρο» από το NBC επειδή καμία επίσημη ηχογράφηση του πλήρους σόου δεν ήταν ποτέ διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Ο Nόμι ήταν τόσο ερωτευμένος με το γεωμετρικό πλαστικό κοστούμι που φορούσε ένα παρόμοιο για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Φρικιό στην Νέα Υόρκη, της εποχής του New Wave, ο Kλάους Νόμι. Μετά από εκείνο το βράδυ, ούτε ο Mπόουι, ούτε κάποιος άλλος διάσημος ερμηνευτής ζήτησε περισσότερα από τον Κλάους Νόμι. Με περισσότερη φιλοδοξία παρά ελπίδα, καθαρά για την αγάπη του τραγουδιού, ο Νόμι ηχογράφησε δύο άλμπουμ στις αρχές της δεκαετίας του '80 αλλά και τα δύο έμειναν στην αφάνια. Πέθανε το 1983, ένα από τα πρώτα θύματα του AIDS.

Ο Νόμι ήταν κατά τρία χρόνια και δύο εβδομάδες πρεσβύτερος του Μπόουι, και γεννήθηκε ως Klaus Sperber στη βαυαρική πόλη Immenstadt im Allgäu στις 24 Ιανουαρίου 1944. όταν η Γερμανία, η Ευρώπη και μεγάλο μέρος του κόσμου υπέφεραν από τη φρίκη του Χίτλερ και της ναζιστικής τυραννίας .

Ισχυρίστηκε ότι ήταν τραγουδιστής όπερας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν σεφ ζαχαροπλαστικής και επαγγελματίας κλητήρας του οποίου η σκηνική εμπειρία περιοριζόταν στο να διασκεδάζει τους συναδέλφους του στην όπερα Deutsche Oper του Βερολίνου.

Ονειρευόμενος ότι ήταν το μπάσταρδο παιδί του Έλβις Πρίσλεϋ και η φωνή της Μαρίας Κάλλας ο Κλάους Νόμι ήταν μπροστά από την εποχή του. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1972 και βρήκε ένα όνομα, το Νόμι. Έκανε το ντεμπούτο του στο New York Vaudeville του 1978 , μια εκδήλωση για τέσσερις νύχτες στο Irving Plaza. Φόρεσε μια διάφανη πλαστική κάπα πάνω από μια διαστημική στολή, μπήκε μέσα από ένα σύννεφο ξηρού πάγου, τραγούδησε μια άρια Saint-Saens και βγήκε μέσα από ένα άλλο σύννεφο ξηρού πάγου, χωρίς να πει λέξη ή χειρονομία.

Ο Nόμι ήθελε ο κόσμος να πιστεύει ότι ήταν μια κούκλα από το διάστημα. Μετά τη διάγνωση του AIDS, ξεκίνησε μια τελευταία ευρωπαϊκή περιοδεία, μήνες πριν από το θάνατό του, αφιερωμένη στην όπερα και στο κοινό του ροκ φεστιβάλ φορώντας ένα παράξενο μπαρόκ κοστούμι κούκλας με γεμάτο βολάν γιακά για να καλύψει τα σαρκώματα των Kaposi που άρχιζαν να εμφανίζονται στον λαιμό του.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός με το Total Eclipse, που χρησιμοποιήθηκε στη διαφήμιση του Campari...