Η κατάρα των Lynyrd Skynyrd!

Tο συγκρότημα Lynyrd Skynyrd έχασε 4 μέλη του σε αεροπορικό δυστύχημα, επανενώθηκε, αλλά πέθαναν άλλα 3 μέλη και απλά υπάρχει...

Η κατάρα των Lynyrd Skynyrd!

Στις 20 Οκτωβρίου του 1977, οι Lynyrd Skynyrd επιβιβάστηκαν στο Convair CV-300, το μοιραίο αεροσκάφος που θα τους μετέφερε στη Λουιζιάνα για την έκτη συναυλία της περιοδείας τους.

Το αεροσκάφος ξέμεινε από καύσιμα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και οι πιλότοι αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έπεσαν στο δάσος κοντά στο Γκίλσμπουργκ του Μισισιπί και το αεροπλάνο καταστράφηκε ολοσχερώς. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο τραγουδιστής Ρόνι Βαν Ζαντ, ο κιθαρίστας Στιβ Γκέινς, η τραγουδίστρια Κάσι Γκέινς, ο μάνατζερ Ντιν Κιλπάτρικ και οι δύο πιλότοι, Γουόλτερ ΜακΡίρι και Γούλιαμ Γκρέι.

Επέζησαν 20 από τους 26 επιβαίνοντες, αλλά με πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Οι κιθαρίστες Άλεν Κόλινς, Γκάρι Ρόσινγκτον και ο μπασίστας Λέον Γουίλκiσον κόντεψαν να χάσουν τα χέρια τους και χρειάστηκαν πολλούς μήνες φυσιοθεραπείας για να μπορέσουν να ξαναπαίξουν μουσική. Ο ντράμερ Άρτιμους Πάιλ ήταν ο μόνος που είχε τις αισθήσεις του μετά την πτώση. Σύρθηκε απ’ τα συντρίμμια και ανέβηκε σε ένα κοντινό λόφο για να βρει βοήθεια, αγνοώντας τον φοβερό πόνο απ’ τα σπασμένα πλευρά του....

Μετά την συντριβή, το album "Street Survivors", έγινε πλατινένιο, το δεύτερο πλατινένιο της καριέρας τους. Η εταιρία MCA Records, προς σεβασμό για τα αδικοχαμένα μέλη του συγκροτήματος, απέσυρε το γνήσιο εξώφυλλο του album που απεικόνιζε τα μέλη της μπάντας μέσα σε φλόγες και το αντικατέστησε.

Η μπάντα επανενώθηκε το 1987 με τους Gary Rossington, Billy Powell, Leon Wilkeson, Artimus Pyle, Ed King και τον μικρό αδερφό του Ronnie, Johnny Van Zant σε χρέη τραγουδιστή. Ομως παρά την επιτυχή επανένωση, η τραγωδία και το δράμα συνέχισαν να χτυπούν το συγκρότημα. Επίσης οι χήρες των Ronnie Van Zant και Steve Gaines, μήνυσαν την μπάντα για αθέτηση της συμφωνίας μετά το δυστύχημα και ζήτησαν να μην υπάρχει εκμετάλλευση του ονόματος της μπάντας με σκοπό το κέρδος.

Ο μπασίστας Leon Wilkeson, πέθανε το 2001 και ο κιμπορντίστας Billy Powell to 2009, ο Ed King το 2018, με αποτέλεσμα ο Gary Rossington να είναι ο μοναδικός επιζών από το αρχικό σχήμα! Οι Lynyrd Skynyrd, συνεχίζουν να περιοδεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε χρόνο αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Kατηγορήθηκαν πάντως για ρατσισμό, για το τραγούδι τους Sweet Home Alabama.