Μπέμπα Μπλανς: Τραγούδησε για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, την εκτιμούσε ο Καζαντζίδης

Το όνομα Μπέμπα Μπλανς είναι γνωστό σε όλους, με καριέρα στη μουσική και τον κινηματογράφο την δεκαετία του 60.  Tραγούδησε το "Αποφασίζω και διατάζω" για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο και την εκτιμούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης.

Μπέμπα Μπλανς: Τραγούδησε για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, την εκτιμούσε ο Καζαντζίδης

Το όνομα Μπέμπα Μπλανς είναι γνωστό σε όλους, με καριέρα στη μουσική και τον κινηματογράφο την δεκαετία του 60. Έφυγε από τη ζωή στις 7 Σεπτεμβρίου του 2017, χτυπημένη από τον καρκίνο.

Το 1974 τραγούδησε «Αποφασίζω και διατάζω» σε μουσική του Γιώργου Μανισαλή και στίχους της Αντιόπης Μπατσαλιά. Ήταν σπόντα για τον δικτάτορα της Χούντας Γεώργιο Παπαδόπουλο ούτως ή άλλως είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό η ίδια μετά το πραξικόπημα του ταξίαρχου Ιωαννίδη Οι στίχοι: «Άσ’ τα, βρε πολυλογά μου, χρόνια τώρα μ’ έχεις πρήξει, σ’ άφησα να κυβερνήσεις, μα το πλοίο της ζωής μας μες στα βράχια το ‘χεις ρίξει».

Μπέμπα Μπλανς: Μ' αρέσει να 'σαι μάγκισσα

Μιλούσε πολύ γι’ αυτήν ο βιρτουόζος του μπουζουκιού και συνθέτης Γιάννης Καραμπεσίνης. Τραγουδούσε δίπλα του στο κέντρο «Πεταλούδα», πάντα όρθια, δωρική "Δεν τραγουδούσε με το μπούτι, όπως κάνουν οι σημερινές, αλλά με το λαρύγγι και το παράστημα της!».

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Έναν αητό αγάπησα - Η Μπέμπα Μπλανς που θα χαράκωνε ο Σαλονικιός!

Για πάρτη της κάποτε η Σωτηρία Μπέλλου παραλίγο να κάνει μακελειό στο Κύτταρο της οδού Ηπείρου «Την είχε καψουρευτεί άσχημα τη νεαρή καλλονή και σαν την είδε με τον συνοδό της, η Σωτηρία τράβηξε σπασμένο μπουκάλι», θυμόταν συχωρεμένος “κυρ-Ανδρέας”, ο Γιακουμέλλος, γκαρσόνι τότε. Διότι η Μπέμπα Μπλανς υπήρξε αδιαφιλονίκητο sex symbol. Πολλές οι ιστορίες που ακουγόντουσαν για άντρες που είχαν χάσει το μυαλό τους για μια ματιά της και έφαγαν ολόκληρες περιουσίες.

Αγαπημένη του Γιώργου Ζαμπέτα, που τη σύστησε ουσιαστικά στο αθηναϊκό κοινό και στη δισκογραφία. Είχε βγει στο πάλκο σε ηλικία 14 ετών. Το ’64 διασώθηκε η μορφή τους σε ταινία να τραγουδούν μαζί τον «Μαθητή». Έκανε ντουέτα με τον Μπάμπη Τσετίνη και τον Μανώλη Καναρίδη.

Δεν υπήρχε κανείς άλλος που να επισκίαζε τον Στέλιο Καζαντζίδη τα χρόνια εκείνα. Κι αυτός, ο Στέλιος, την Μπέμπα Μπλανς ξεχώριζε. Όχι γιατί ήταν φίλος με τον Κωνσταντόπουλο, τον έναν από τους συνολικά τρεις συζύγους της, αλλά γιατί εκτιμούσε την αξιοπρέπεια, την ομορφιά της στο πάλκο και το αυθεντικό, λαϊκό ρεπερτόριό της.

Ήταν που κι εκείνη τραγούδησε για τη μετανάστευση υποδυόμενη την απελπισμένη μάνα σε θλιμμένα ζεϊμπέκικα του ’62 και του ’63: «Γύρνα αγόρι μου, γύρνα παιδάκι μου».

Συνεργάστηκε με τον Γιώργο Μητσάκη και τον Γιώργο Μανισαλή, επανεκτέλεσε εξαιρετικά τον Τσιτσάνη, της έγραψε τραγούδια ο Τάκης Μουσαφίρης στα 30 της. Μέχρι και Γιάννη Σπανό τραγούδησε σε στίχους του Κώστα Κωτούλα πάνω στην ακμή του Νέου Κύματος.

CLUB AN. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΙΜΠΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΟΡΤΗ(ΜΠΕΜΠΑ ΜΠΛΑΝΣ -ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΡΙΚΑΣ)

Με πληροφορίες από το enimerotiko.gr