«Ο Μητροπολίτης των τρόλεϊ». Πήγαινε στην Ιερά Σύνοδο με το ΚΤΕΛ

Κυκλοφορούσε με φθαρμένα ράσα και δεν είχε αυτοκίνητο ούτε οδηγό ο « Μητροπολίτης των Τρόλεϊ».

«Ο Μητροπολίτης των τρόλεϊ». Πήγαινε στην Ιερά Σύνοδο με το ΚΤΕΛ

Υπήρχε δεσπότης που χρησιμοποιούσε τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις του. Κυκλοφορούσε με φθαρμένα ράσα και δεν είχε αυτοκίνητο ούτε οδηγό

«Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου καὶ Σιατίστης κ. Ἀντώνιος Κόμπος ἐγεννήθη τῷ 1920 εἰς Ἄργος Ἀργολίδος. Ὑπῆρξε ἀπόφοιτος τῆς Μαρασλείου Παιδαγωγικῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν καὶ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν. Μετεξεπαιδεύθη εἰς τὰ Πανεπιστήμια Ὀξφόρδης καὶ Παρισίων.

Διετέλεσε καθηγητὴς καὶ Διευθυντὴς Ἱερατικῶν Σχολῶν. Κατὰ τὰ ἔτη 1971-74 ὑπηρέτησεν ὡς Ἱεροκήρυξ εἰς τὴν Ἱερὰν Μητρόπολιν Αἰτωλίας καὶ Ἀκαρνανίας. Διάκονος ἐχειροτονήθη εἰς τὰς 3.12.67, πρεσβύτερος δὲ εἰς τὰς 4.12.67. Τὴν 23ην Μαΐου 1974 ἐξελέγη Μητροπολίτης Σισανίου καὶ Σιατίστης. Ἐξέδωκεν ἀξιόλογα ἐπιστημονικὰ ἔργα. Ἐδημοσίευσε βιβλιοκρισίας καὶ ἄρθρα ἐποικοδομητικὰ εἰς διάφορα περιοδικά. Ἐκοιμήθῃ ἐν Κυρίῳ τῇ 17ῃ Δεκεμβρίου 2005».

Το λακωνικό αυτό βιογραφικό περιγράφει τη ζωή ενός ανθρώπου του Θεού που λατρεύτηκε από τους πιστούς γιατί ήταν μοναδικός στο χώρο της Εκκλησίας. Το πολυτελές αυτοκίνητο που του δόθηκε το χάρισε σε πολύτεκνη οικογένεια που το «είχε μεγαλύτερη ανάγκη» Στην Αθήνα προτιμούσε τα τρόλεϊ και τα άλλα δημόσια μέσα συγκοινωνίας και γι αυτό τον φώναζαν «Ο Μητροπολίτης των Τρόλεϊ».

Φρόντιζε προσωπικά την καθαριότητα του χώρου του στη Μητρόπολη. «Είμαι πρώτα καλόγερος και μετά επίσκοπος», απαντούσε.

Σε ερώτηση για τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα, απάντησε: «Δεν δικαιούμαι να κρίνω κανέναν, εγώ είμαι πιο αμαρτωλός απ' όλους».

Για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο, είχε πάντα έτοιμη την απάντηση: «Τι τα θέλει τα κινητά τηλέφωνα ο καλόγερος; Η επικοινωνία με τον ουρανό γίνεται δωρεάν χωρίς να μας επηρεάζουν τα βουνά και να μην έχουμε σήματα, και χωρίς μαγνητικά κύματα που βλάπτουν κιόλας».

Έκανε συχνά ωτοστόπ. Κάποια φορά ανέβηκε στην καρότσα φορτηγού και όταν έφτασε στη Σιάτιστα και θέλησε να κατέβει τον είδαν οι κάτοικοι και τον βοήθησαν. Τότε ρώτησε ο οδηγός του φορτηγού ποιος ιερέας είναι και του απάντησαν: «Δεν είναι ιερέας, είναι ο Δεσπότης!»