Τζόλε: «Δικαιώθηκα που ήρθα στον Ολυμπιακό - Θα ήθελα συμπαίκτη το Βαζέχα»

Ο εμβληματικός αρχηγός του Ολυμπιακού, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, στις καλύτερες ατάκες του μέσα από συνεντεύξεις που έχει δώσει.

Τζόλε: «Δικαιώθηκα που ήρθα στον Ολυμπιακό - Θα ήθελα συμπαίκτη το Βαζέχα»

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι ασφαλώς ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες στην Ιστορία του Ολυμπιακού. Ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 1996 μαζί με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο και βοήθησε όσο κανείς άλλος την ομάδα να βγει από τα Πέτρινα Χρόνια και να δημιουργήσει μια απαράμιλλη δυναστεία πρωταθλητισμού μέχρι σήμερα.

Οι καλύτερες ατάκες που έχει πει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε κατά καιρούς συνεντεύξεις του, για τη ζωή και την καριέρα του…

Για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Είχα συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και ο Πανηλειακός με την ΑΕΚ! Επέμεινα μέχρι το τέλος ότι δεν μπορούσα να προδώσω αυτήν τη συμφωνία. Και τελικά δικαιώθηκα».

Για τις καλύτερες στιγμές του: «Το πρώτο πρωτάθλημα, το έβδομο πρωτάθλημα, η είσοδος στο νέο [Καραϊσκάκη]».

Για τους προπονητές που συνεργάστηκε και ξεχωρίζει: «Σίγουρα ο Μπάγεβιτς, που μας έδωσε αυτοπεποίθηση, ο Σόλιντ έφερε διαφορετική φιλοσοφία, έμαθα πολλά στο τέλος της καριέρας μου από τον Βαλβέρδε».

Για τους συμπαίκτες του: «Μου άρεσε η συνεργασία με τον Τζιοβάνι. Να μην αδικήσω κάποιους, αλλά στο τέρμα ο Νικοπολίδης, στην άμυνα ο Καραταΐδης, στο κέντρο ο Τουρέ, ο Καρεμπέ, ο Στολτίδης. Πιο μπροστά ο Καραπιάλης και ο Νινιάδης. Υπήρχαν, όμως, πολλοί».

Για τη σχέση του με τον Κόκκαλη: «Δεν ήταν σαν πατέρας και γιος. Ήταν μια εξαιρετική, επαγγελματική σχέση. Τα συναισθήματα ήταν αμοιβαία. Η αγάπη του για την ομάδα και η βοήθεια που της έδωσε δεν περιγράφονται με λόγια».

Για τον Μαρινάκη: «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις και συνεργασία. Για να δουλέψω στον Ολυμπιακό είχαμε στην αρχή μια κουβέντα, δεν τα βρήκαμε σε κάποιες λεπτομέρειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Έχει όρεξη για δημιουργία, αγαπάει τον Ολυμπιακό και τον έχει κρατήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για τις προτάσεις από το εξωτερικό: «Είχαν έρθει πολλές. Από Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, Γαλλία. Πάντοτε όμως συζητούσα με τον πρόεδρο και αποφασίζαμε να μείνω».

Για το καλύτερο γκολ του: «Ένα με τον Παναθηναϊκό, από μπαλιά του Τζιοβάνι. Είχα χάσει και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο. Ωραία γκολ είχα σημειώσει με τον ΠΑΟΚ στο 4-2 της Τούμπας και με τη Γιουβέντους στο Παλέρμο».

Για τον καλύτερο αντίπαλο: «Με δυσκόλευε πολύ ο Σεϊταρίδης. Θα ήθελα να είχα παίξει συμπαίκτης με τον Βαζέχα».

Για το γκολ του Κόντε και τον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους: «Όσες φορές και να δω τη φάση δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία».

Για το 3-0 στη Ριζούπολη: «Έχει μείνει, γιατί εκεί κρίθηκε ένας τίτλος. Εμείς είχαμε τραβήξει πολύ χειρότερα στην Τούμπα και στη Λεωφόρο».

Για το 1-1 με τον Ευθυμιάδη: «Σε αυτό το ματς είχαν κινδυνεύσει με τη ζωή τους 4-5 άτομα».

Για το γκολ του στο τέλος με το πέναλτι σε εκείνο το ματς: «Δεν είχα άγχος στην εκτέλεση. Ο Αντώνης έπεσε σωστά, αλλά δεν το έπιασε. Μετά για μέρες δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την ένταση, σκεφτόμουν τι θα συνέβαινε εάν το έχανα».

Για το 1-4 στη Λεωφόρο: «Δεν έπαιξα λόγω διεθνών υποχρεώσεων. Ίσως και να ήταν καλύτερα! Είχε κάνει φοβερό παιχνίδι η ομάδα».

Για το 6-2 με τη Λεβερκούζεν: «Πιστεύω πως ήταν το καλύτερο ευρωπαϊκό παιχνίδι που έχει κάνει ποτέ ελληνική ομάδα. Είχα βάλει τρία γκολ. Η Λεβερκούζεν λίγους μήνες νωρίτερα είχε παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Αξέχαστη βραδιά».

Για την πρόκριση στην Κύπρο με την Ανόρθωση: «Μας είχε πει ο πρόεδρος ότι αν δεν περνούσαμε θα επιστρέφαμε κολυμπώντας! Ευτυχώς κάναμε καλό παιχνίδι».

Για τη νίκη στη Βρέμη: «Ευτυχώς πρόλαβα το διπλό στην Ευρώπη. Έφυγε μια κατάρα και μια μεγάλη πίεση για τις επόμενες ομάδες του Ολυμπιακού».

Για τα ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Έγιναν πολλές μεγάλες νίκες μας. Εκείνο το 4-3 που έκρινε τίτλο, το 6-1, πάνω από όλα ο τελικός με τα πέναλτι. Το τελευταίο μου ματς, ίσως το ωραιότερο που έχω ζήσει. Αλλά και η βαριά ήττα στο ΟΑΚΑ με τον Ριβάλντο. Χρειάστηκε μεγάλη δύναμη για να μπορέσουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα».

Οι χειρότερες στιγμές: «Αγωνιστικά, η βαριά ήττα από τη Γιουβέντους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εκείνο το ματς που μας έδωσε μεγάλη πίκρα. Επίσης όταν χάσαμε το πρωτάθλημα έπειτα από τα επτά σερί. Και ένας σοβαρός τραυματισμός που είχα στο ξεκίνημα στον Ολυμπιακό, αλλά το ξεπέρασα χωρίς πρόβλημα».

Αν μπορούσε να άλλαζε κάτι στην καριέρα του: «Θα γινόμουν λίγο πιο θεαματικός. Μπορούσα».

Για τον κόσμο: «Οι φίλοι του Ολυμπιακού με λάτρεψαν και αισθάνομαι ευγνωμοσύνη. Αλλά και με τους οπαδούς των άλλων ομάδων δεν είχα πρόβλημα, διότι δεν προκάλεσα ποτέ».

Πηγή: ΤΖΟΛΕ-Ένθετο αφιέρωμα στον θρυλικό αρχηγό -ΦΩΣ 3/4/2018