Ποιο είναι το κτίριο που… χτίζει η «δεσποινίς διευθυντής», Τζένη Καρέζη

Δείτε πώς είναι σήμερα το κτίριο που επιβλέπουν η Λίλα Βασιλείου - Τζένη Καρέζη και ο Αλέκος Σαμιωτάκης - Αλέκος Αλεξανδράκης στην ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής».

Ποιο είναι το κτίριο που… χτίζει η «δεσποινίς διευθυντής», Τζένη Καρέζη

«Δεσποινίς Διευθυντής», ελληνική ταινία παραγωγής του 1964, από τα στούντιο της Φίνος Φιλμ. Τη σκηνοθεσία της υπογράφει ο Ντίνος Δημόπουλος και το σενάριο από κοινού οι Ασημάκης Γιαλαμάς και Κώστας Πρετεντέρης. Αποτελεί διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου τους, που ανέβηκε με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη και τον Νίκο Κούρκουλο. Πρόκειται για μια κλασσική κωμωδία ηθών, από εκείνες που χαρακτηρίζουν τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού σινεμά. Πρωταγωνιστούν η Τζένη Καρέζη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος και η Λίλλη Παπαγιάννη.

Η Λίλα Βασιλείου (Τζένη Καρέζη) αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη (Αλέκος Αλεξανδράκης). Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της (Λίλη Παπαγιάννη) να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό.

Το δίδυμο Καρέζη-Αλεξανδράκης πρωταγωνιστεί μαζί για πρώτη φορά μετά από το sequel ταινιών «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο» και «Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο».

Στη διάρκεια της ταινία βλέπουμε ότι η εταιρεία χτίζει ένα κτίριο. Το επιβλέπουν τόσο η Λίλα Βασιλείου όσο και ο Αλέκος Σαμιωτάκης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς στην οδό Λεβίδου 42. Μάλιστα πρόκειται για το παλαιότερο σχολείο της Κηφισιάς.