«Δεσποινίς Διευθυντής»: Η Τζένη Καρέζη έβγαλε τον κουμπάρο της Άγγελο Αντωνόπουλο στο πανί!

Όταν γυριζόταν η ταινία "Δεσποινίς Διευθυντής" της Φίνος Φιλμ ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν κιόλας 32 χρονών, αλλά δεν είχε ακόμα παρελάσει από τη μεγάλη οθόνη.

«Δεσποινίς Διευθυντής»: Η Τζένη Καρέζη έβγαλε τον κουμπάρο της Άγγελο Αντωνόπουλο στο πανί!

Το πάθος του για την υποκριτική άλλωστε το ανακάλυψε μάλλον όψιμα, παρακολουθώντας λίγα χρόνια νωρίτερα μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.

Η γνωριμία του με τον εμβληματικό σκηνοθέτη μετά την αποκαλυπτική εμπειρία της παράστασης, καθόρισε την πορεία μιας ολόκληρης ζωής. Ο ίδιος αναφέρεται συχνά στα δύσκολα χρόνια μετά την απελευθέρωση, όταν επέστρεψε στο πατρικό του στον Πειραιά και έπιασε δουλειά ως ... μπακαλόγατος σε μπακάλικο της οδού Σταδίου. Σπούδασε τρία χρόνια στο Θέατρο Τέχνης και για να πληρώσει τα δίδακτρα δούλευε οδηγός ταξί.

Στο μεταξύ σχετίστηκε με το καλλιτεχνικό ζευγάρι Καρέζη-Καζάκος, οι οποίοι μάλιστα τον πάντρεψαν. Η κουμπάρα του Τζένη Καρέζη τον πρότεινε για ένα μικρό ρόλο στην ταινία, η οποία έμελλε να αφήσει εποχή. Ο Αντωνόπουλος υποδύθηκε τον σοβαρό και υπηρεσιακό κύριο Μακράκη. Ήταν το πρώτο βήμα σ' ένα μεγάλο ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο μετέπειτα θρυλικός Διαγόρας Βαρτάνης στον φωσκολικό "Άγνωστο πόλεμο" έχει πίσω του ένα σπουδαίο έργο κυρίως στο θεατρικό σανίδι αλλά και στον κινηματογράφο.

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος είναι σήμερα 89 ετών και το μυστικό του για τη μακροζωΐα το μεταφέρει χρόνια τώρα στους μαθητές του στις σχολές υποκριτικής: " «Να φτάσετε σε βαθύτατο γήρας και να είστε ρομαντικοί όπως είστε τώρα, που είστε νέοι. Γιατί αυτό θα σας κάνει να μην σιτέψετε»....