Όταν ο πατέρας του Ντόναλτ Τραμπ συνελήφθη σε επίθεση της Κου Κλουξ Κλαν κατά Τζαμαϊκανών μεταναστών

Το 1927 ο πατέρας του Αμερικανού προέδρου, Φρεντ Τραμπ, συνελήφθη στην πόλη Κουίνς (Queens) της Νέας Υόρκης, όταν οπαδοί της Κου Κλουξ Κλαν φιλονίκησαν με Ιταλούς υποστηρικτές του Μουσολίνι.

Όταν ο πατέρας του Ντόναλτ Τραμπ συνελήφθη σε επίθεση της Κου Κλουξ Κλαν κατά Τζαμαϊκανών μεταναστών

Ο Φρεντ Τραμπ ήταν με τους χίλιους λευκοφορεμένους διαδηλωτές που βάδιζαν στη γειτονιά της Τζαμάικα, φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των μεταναστών της περιοχής. Επτά από αυτούς συνελήφθησαν. Όλοι εκπροσωπήθηκαν από τον ίδιο δικηγόρο ως μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Ο Φρεντ Τραμπ ήταν ο μοναδικός που αφέθηκε ελεύθερος...

Η σύλληψη του Τραμπ

Η τελευταία Δευτέρα του Μαΐου είναι για τις ΗΠΑ η επέτειος μνήμης των ένστολων της χώρας που σκοτώθηκαν εν ώρα υπηρεσίας. Στις 30 Μαΐου 1927, ήταν η μέρα της επετείου και η Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ) αποφάσισε να τιμήσει τους πεσόντες. Διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά κυρίως στη Νέα Υόρκη.

Σε αρκετά σημεία ξέσπασαν συμπλοκές με πρωταγωνιστές μέλη της Κου Κλουξ Κλαν και Ιταλούς υποστηρικτές του Μουσολίνι που συμμετείχαν στην «Φασιστική Λίγκα της Bόρειας Αμερικής» (FLNA). Στο Μπρονξ, δυο μέλη της FLNA έπεσαν νεκροί, την ώρα που πήγαιναν στη διαδήλωση. Ο ένας σκοτώθηκε ακαριαία με τον πρώτο πυροβολισμό ενώ ο δεύτερος μαχαιρώθηκε 21 φορές. Ως ένοχοι κατηγορήθηκαν δύο Ιταλοί εργάτες της περιοχής, γνωστοί για τα αντιφασιστικά τους φρονήματα.



Στον δήμο Κουίνς (Queens), χίλιοι οπαδοί της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης διαδήλωσαν στους δρόμους της συνοικίας Τζαμάικα. Μία νέα συμπλοκή ξέσπασε με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας. Επτά από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους και ο Φρεντ Τραμπ. Ο ρόλος του στις συμπλοκές παραμένει μέχρι σήμερα αδιευκρίνιστος.

Τα περισσότερα δημοσιεύματα της εποχής υποστήριξαν ότι αρνήθηκε να διαλυθεί μαζί με το πλήθος, όπως του ζητήθηκε. Άλλα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες φορούσαν όλοι τις λευκές στολές της ΚΚΚ. Ο Φρεντ Τραμπ ήταν ο μοναδικός που αφέθηκε ελεύθερος αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Ο Ντόναλτ Τραμπ αρνήθηκε κάθε σχέση του πατέρα του με την οργάνωση ΚΚΚ

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει αρνηθεί επανειλημμένως τη σύλληψη του πατέρα του ως μέλος της ρατσιστικής οργάνωσης. Τα δημοσιεύματα της εποχής γράφουν για τον Φρεντ Τραμπ», που κατοικεί στον δρόμο Ντεβονσάιρ της Τζαμάικα». Ο Ντόναλτ Τραμπ χαρακτήρισε γελοία και ψευδή την είδηση, λέγοντας πως ο πατέρας του δεν έμενε ποτέ εκεί. Ωστόσο, η απογραφή του 1930 και η αγγελία γάμου των γονιών του σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, επιβεβαιώνουν τη διαμονή ενός Φρεντ Τραμπ, σε εκείνο τον δρόμο. Κάποιοι υποστήριζαν πως πρόκειται για τον αδερφό του αμερικανού προέδρου, που έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του. Κάτι τέτοιο, όμως, αποκλείεται καθώς ο συγκεκριμένος γεννήθηκε μια δεκαετία αργότερα από το συμβάν. Μέχρι σήμερα, παρά τις υποθέσεις και τα κάποια στοιχεία, δεν έχει τεκμηριωθεί αναντίρρητα, η συμμετοχή του Φρεντ Τραμπ στη ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

Πηγή: mixanitouxronou.gr