Όταν ο Λάτσης έφερε στο Άκτιο, Κάρολο και Νταϊάνα και γέμισε τις τσέπες των φαντάρων

Η άγνωστη ιστορία του φορτηγού που επρόκειτο να παραλάβει μαρούλια αλλά τελικά φόρτωσε... βαλίτσες. Ο Γιάννης Λάτσης συνόδευσε τον Κάρολο και την Νταϊάνα και οι σμηνίτες χαιρετούσαν στρατιωτικά με γεμάτες τσέπες.

Όταν ο Λάτσης έφερε στο Άκτιο, Κάρολο και Νταϊάνα και γέμισε τις τσέπες των φαντάρων

Αύγουστος του 1992, στο Άκτιο, στην 131 Σμηναρχία Μάχης. Για τους σμηνίτες ήταν ένα συνηθισμένο πρωινό με εξαίρεση το γεγονός ότι έξω από την πύλη έφτασε ένα μεγάλο φορτηγό. Όταν ο οδηγός ρωτήθηκε απάντησε ότι επρόκειτο να παραλάβει... μαρούλια που θα έφταναν με αεροσκάφος. Η ασφάλεια του στρατοπέδου ήταν ενήμερη... για τα μαρούλια, οι φαντάροι παραξενεύτηκαν, αλλά δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω.

Βαλίτσες, αντί για… μαρούλια

Το μυστήριο λύθηκε λίγο αργότερα. Δύο αεροσκάφη έφτασαν ταυτόχρονα. Προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο ενώ την ίδια ώρα περνούσαν την πύλη δύο πολυτελή μαύρα αυτοκίνητα και μαζί το φορτηγό για τα... μαρούλια. Τα δύο αυτοκίνητα έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα λίγο αργότερα.

Προορισμός, το λιμάνι της Λευκάδας. Στο ένα αυτοκίνητο, είχε επιβιβαστεί ο Γιάννης Λάτσης, ο εφοπλιστής γνωστός και ως «καπετάν Γιάννης». Στο άλλο, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα. Το φορτηγό δεν μετέφερε τελικά μαρούλια, αλλά τεράστιες βαλίτσες. Επρόκειτο για τις βαλίτσες με τα φορέματα της πριγκίπισσας της Ουαλίας. Ήταν λίγους μήνες πριν από τον οριστικό χωρισμό του πριγκιπικού ζεύγους.

Στο θρυλικό mega yaght «Alexander»

Ο εφοπλιστής και οι καλεσμένοι του έμειναν μερικές μέρες στο θρυλικό mega yaght «Alexander», το καμάρι του πλοιοκτήτη. Ο «καπετάν Γιάννης» αποχώρησε λίγο αργότερα και άφησε στο σκάφος, τον Κάρολο και τη Νταϊάνα, οι οποίοι συνέχισαν τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Ο ίδιος επέστρεψε στο Άκτιο και αποχώρησε με το αεροπλάνο με το οποίο είχε έρθει. Από την πύλη μέχρι τον διάδρομο απογείωσης μοίραζε λεφτά σε μόνιμο προσωπικό και στρατευμένους. Οι τσέπες γέμισαν και οι σμηνίτες τον χαιρετούσαν στρατιωτικά, όπως ακριβώς του άρεσε.