Βουγιουκλάκη: Έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο του σοφέρ στο «Ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο»

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στην Αλίκη Βουγιουκλάκη για το σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την ίδια και τον φροντιστή Παντελή Παλιεράκη, σοφέρ της Λίζας στο «Ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο».

Βουγιουκλάκη: Έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο του σοφέρ στο «Ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο»

Είναι το σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον φροντιστή της Φίνος Φιλμ, Παντελή Παλιεράκη. Απασχόλησε για αρκετές ημέρες τον Τύπο της εποχής. Η υπόθεση μάλιστα έφτασε στις δικαστικές αίθουσες.

«Δεν υποφέρεσαι», φώναξε ο Φίνος και χαστούκισε τη Ζωή Λάσκαρη

Ο Παντελής Παλιεράκης, -είχε εμφανιστεί σε κάποιες ταινίες, μεταξύ αυτών ως ο σοφέρ της Λίζας στο «Ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο»- περίμενε στις 7:30 το πρωί την Αλίκη Βουγιουκλάκη έξω από τα δικαστήρια για τα γυρίσματα της ταινίας «Η Αλίκη δικτάτωρ» το 1971.

Η Βουγιουκλάκη έφτασε με περίπου πέντε ώρες καθυστέρηση. Έγινε έξαλλη μόλις της είπαν ότι ο φροντιστής είχε ενημερώσει τον Φίνο. Κατευθύνθηκε προς τον Παλιεράκη, πήρε ένα αναμμένο τσιγάρο –δεν κάπνιζε τότε- και το έσβησε στο μάγουλό του.

Tο τασάκι της Αλίκης

Ο Παλιεράκης κατέθεσε μήνυση, ενώ σε ένα μαγαζί του είπε κάποιος… «καλώς το τασάκι της Αλίκης». Τελικά δέχθηκε να πάρει 150.000 δραχμές και ν’ αποσύρει τη μήνυση. Όταν ο δικηγόρος του πήγε στο θέατρο «Αλίκη» να πάρει τα χρήματα συνελήφθη με την κατηγορία του εκβιασμού. Η Βουγιουκλάκη του έκανε μήνυση.

Οι δύο μηνύσεις συνεκδικάστηκαν. Ο Παλιεράκης αθωώθηκε ενώ στη Βουγιουκλάκη επιβλήθηκε εφέσιμη ποινή φυλάκισης πέντε μηνών. Τελικά επήλθε συμβιβασμός αφού ο φροντιστής ζήτησε μόνο να πληρωθούν οι 50.000 δραχμές που ήταν τα έξοδα του δικηγόρου του. Τα πλήρωσε ο Φίνος και η Βουγιουκλάκη απαλλάχθηκε.