Έλβις Πρίσλεϊ: Δεν είχε ποτέ μαύρα μαλλιά – Πώς τα έκανε γυαλιστερά, ποιον αντέγραφε

Ο Έλβις Πρίσλεϊ και η συνταγή για το τέλεια χτενισμένο και γυαλισμένο μαύρο μαλλί του, αν και το φυσικό τους χρώμα ήταν άλλο. Ποιον μεγάλο ηθοποιό αντέγραψε.

Έλβις Πρίσλεϊ: Δεν είχε ποτέ μαύρα μαλλιά – Πώς τα έκανε γυαλιστερά, ποιον αντέγραφε

Ο Έλβις Άαρον Πρίσλεϊ ή απλά Έλβις. «Ο Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ», υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός υπήρξε ο πιο επιτυχημένος εμπορικά καλλιτέχνης στην ιστορία της δισκογραφίας.

Ήταν βαρύτονος με φωνή με πολυποίκιλα ηχοχρώματα. Κάλυπτε 2,3 οκτάβες, με πιο ιδανική τη μεσαία οκτάβα. Η φωνή του θύμιζε σε πολλά αυτή των τραγουδιστών ρυθμικής μπλουζ και γκόσπελ, τα μουσικά βήματα των οποίων άλλωστε ακολούθησε και ο ίδιος.

Σύμφωνα με το περιοδικό “Rolling Stone”, «ο Έλβις ήταν που έκανε το rock ‘n’ roll τη διεθνή γλώσσα της pop». Στη λίστα του BBC Radio με τους μεγαλύτερους τραγουδιστές του 20ού αιώνα, ο Έλβις ήταν δεύτερος, πίσω από τον Φρανκ Σινάτρα.

Κέρδισε τρία βραβεία Grammy και απέσπασε το Grammy Lifetime Achievement Award σε ηλικία 36 ετών.

Το σήμα κατατεθέν

Τα ελκυστικά φυσικά χαρακτηριστικά του Έλβις ήταν κάτι κοινώς και ευρέως αποδεκτό και θεωρούνταν εξαιρετικά όμορφος. Εμβληματικό έχει χαρακτηριστεί εκτός των άλλων το χτένισμά του. Πρόκειται μάλλον για σήμα κατατεθέν του Πρίσλεϊ. Αρκετοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να μιμηθούν το τέλεια χτενισμένο και γυαλισμένο μαύρο μαλλί του.

Μαλλί… Κέρτις

Αυτό που οι περισσότεροι αγνοούσαν είναι ότι ο Έλβις Πρίσλεϊ δεν είχε μαύρα μαλλιά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά και το μαύρο μαλλί το όφειλε στον στιλίστα του και κομμωτή του. Ο λόγος για τον Λάρι Γκέλερ, ο οποίος μια μέρα είδε τον Τόνι Κέρτις και από αυτόν εμπνεύστηκε το στιλ του Πρίσλεϊ. Ο Γκέλερ θεωρείται ο τελευταίος άνθρωπος που άγγιξε τον Πρίσλεϊ μετά τον θάνατό του για να φτιάξει το μαλλί του. Κάτι που έκανε με ένα μείγμα από κάψουλες βιταμίνης, αλόε βέρα και βότανα