Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Ποιος ήταν ο Τσάρλι

Ο ηθοποιός που είχε αρχικά επιλεγεί στο πρώτο γύρισμα της σειράς «Οι Άγγελοι του Τσάρλι», ήταν τόσο μεθυσμένος που δεν μπορούσε να διαβάσει τα λόγια. Η Φάρα Φόσετ τον είδε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Ποιος ήταν ο Τσάρλι

Οι Άγγελοι του Τσάρλι (Charlie’s Angels) ήταν μία Αμερικανική τηλεοπτική σειρά, που ταίριαζε απόλυτα στην ποπ κουλτούρα της δεκαετίας του ’70. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κατείχαν, κατά καιρούς, τρεις γυναίκες, οι οποίες εργάζονταν ως ιδιωτικές ντετέκτιβ, κάτω από τις εντολές ενός αγνώστου επικεφαλής του οποίου άκουγαν μόνο τη φωνή. Στόχος τους ήταν η καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η σειρά προβλήθηκε από το κανάλι A.B.C. από τις 22 Σεπτεμβρίου 1976 έως τις 24 Ιουνίου 1981, ενώ ήρθε και στην Ελλάδα. Οι τρεις αρχικοί «Άγγελοι» ερμηνεύτηκαν από τις ηθοποιούς Κέιτ Τζάκσον, Φάρα Φόσετ και Ζάκλιν Σμιθ, ενώ στην πορεία υπήρξαν αντικαταστάσεις, καθώς προστέθηκαν οι Τσέριλ Λαντ, Τάνια Ρόμπερτς και Σέλεϊ Χακ. Το ρόλο του αγνώστου «Τσάρλι» υποδύθηκε φωνητικά ο Τζον Φορσάιθ, ενώ σημαντικός ήταν και ο ρόλος του Ντέιβιντ Ντόιλ (1929 – 1997), ο οποίος δεν έλειψε από επεισόδιο. Η σειρά έκανε τα επόμενα βήματά της και στον κινηματογράφο το 2000.

Όταν ο Τσάρλι είδε τη Φάρα Φόσετ

Η αρχική ιδέα ήταν ο Τσάρλι να είναι απλά ένα εκατομμυριούχος που θα βοηθούσε τις τρεις γυναίκες οικονομικά. Όμως, θεωρήθηκε ότι αν κάλυπτε μυστήριο την ταυτότητά του, αν δηλαδή ο εκατομμυριούχος Τσάρλι Τάουνσεντ ήταν ένας αόρατος χαρακτήρας, που θα μιλούσε μέσω ενός ηχείου, αυτό θα έδινε μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σειρά. Γι’ αυτό τελικά ο Τζον Φορσάιθ δεν γνώρισε προσωπικά τους συμπρωταγωνιστές του αφού στην πραγματικότητα ελάχιστες φορές βρέθηκε στο στούντιο. Μάλιστα, μετά από χρόνια συνάντησε τη Φάρα Φόσετ σε ένα γήπεδο τένις και χρειάστηκε να συστηθούν και να της εξηγήσει ποιος ήταν.

Ο μεθυσμένος και οι πιτζάμες

Ο Τζον Φορσάιθ ως η φωνή του Τσάρλι στους «Αγγελους του Τσάρλι», έγινε ο πιο υψηλά αμειβόμενος ηθοποιός στην τηλεόραση. Πληρωνόταν με την ώρα. Μάλιστα η αρχική επιλογή για τον ρόλο ήταν ο Γκιγκ Γιάνγκ. Όμως στο πρώτο γύρισμα εμφανίστηκε μεθυσμένος και δεν μπορούσε να διαβάσει τα λόγια. Ήταν αργά το βράδυ όταν ειδοποιήθηκε ο Τζον Φορσάιθ και πήγε στο στούντιο με τις πιτζάμες.

Φαίνεται πως οι αντικαταστάσεις της τελευταίες στιγμής άλλαξαν γενικά τη ζωή του Τζον Φορσάιθ καθώς υπήρξε εκατομμυριούχος όχι μόνο ως Τσάρλι αλλά και στην ζωή του. Το χρωστά σε μεγάλο βαθμό στον ρόλο που πήρε την τελευταία στιγμή από τον Τζορτζ Πέπαρντ. Αυτός ήταν η αρχική επιλογή για τον Μπλέικ Κάρινγκτον, που τελικά υποδύθηκε ο Τζον Φορσάιθ. Ο Μπλέικ Κάρινγκτον, ήταν ο μεγάλος σταρ της «Δυναστείας», ο γοητευτικός εκατομμυριούχος που διεκδικούσαν η Κριστλ και η Αλέξις, στη διάσημη σαπουνόπερα.