Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι εκδότες που ερωτεύτηκε – Ο εκκεντρικός και η... 17 Νοέμβρη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ερωτεύτηκε δύο εκδότες. Τον εκκεντρικό με κίτρινα μπλουζάκια και πράσινα παντελόνια και τον στενό φίλο και συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θύμα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Οι εκδότες που ερωτεύτηκε – Ο εκκεντρικός και η... 17 Νοέμβρη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη υπήρξε αναμφισβήτητα μια μεγάλη σταρ. Η «Εθνική Σταρ» που απασχολούσε τα ΜΜΕ σε κάθε κίνησή της. Προφανώς και με τους έρωτές της. Όπως αυτοί με δύο εκδότες που είχαν κάτι κοινό. Ο Νάσος Μπότσης και ο Νίκος Μομφεράτος ήταν οι δύο εκδότες. Στο βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ «Έχω ένα μυστικό» (Εκδόσεις Λιβάνη), ο γιος της Αλίκης γράφει για τον ιδρυτή της «Απογευματινής» Νάσο Μπότση, κυρίως μέσω όσων του είχε πει η φίλη της, Μαλβίνα Κάραλη.

Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη: Οι στρατονόμοι πρόλαβαν τον Αλεξανδράκη - Πώς ο Γαλανός έχασε τον ρόλο

Γράφει λοιπόν για έναν «εκκεντρικό bon viveur με κίτρινα μπλουζάκια και πράσινα παντελόνια». Περιγράφει μάλιστα μια ιστορία που του είδε διηγηθεί η Μαλβίνα Κάραλη: «Ένα βράδυ, τον ξύπνησε στις τρεις για να της αγοράσει ένα βραχιόλι από τον Αθηνιώτη. Του είπε: “Τώρα το θέλω”». Εκείνος ξύπνησε τον Αθηνιώτη για να μπορέσει να ευχαριστήσει την καλή του. Βέβαια, η Μαλβίνα αναφέρεται σε όσα είχε ακούσει να λέγονται, καθώς, όταν ρώτησε την Αλίκη για το αν συνέβη αυτό το περιστατικό, εκείνη το διέψευσε λέγοντας πως, αντιθέτως, ο Νάσος Μπότσης της έκανε πανάκριβα δώρα και εκείνη του τα πετούσε από το παράθυρο… Ακόμα και πρόταση γάμου της έκανε ο εκδότης, αλλά εκείνη αρνήθηκε».

Ο άλλος εκδότης της Απογευματινής

Το 1972, η Μαλβίνα Κάραλη γνώρισε σε μια δεξίωση τον Νίκο Μομφεράτο, τον οποίο πρόεδρο του Δ.Σ. της Απογευματινής όρισε στη διαθήκη του ο Νάσος Μπότσης. Για τον έρωτα της Βουγιουκλάκη με τον Μομφεράτο, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ γράφει: «Η χημεία τους ταίριαζε απόλυτα. Η Αλίκη φαίνεται να είχε μεγάλη ανάγκη να συναντάει εκείνη την περίοδο τον εκδότη, καθώς εκείνος τη φρόντιζε πολύ και πρόσεχε ακόμα και την εμφάνισή της. Η σχέση τους ήταν μεν ερωτική, αλλά οι δυο τους δεν υπήρξαν ποτέ σύντροφοι κάτω από την ίδια στέγη».

Δύο πιστολιές στη Μαγκουφάνα, ένας νεκρός, μια μπυραρία στο Μετς και η Βουγιουκλάκη

Ποιος ήταν ο Μομφεράτος

Ο Νικόλαος Μομφεράτος ήταν Έλληνας εκδότης και τραπεζίτης, στενός φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες του κεντροδεξιού Τύπου και από τα πιο γνωστά θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Υπήρξε Οικονομικός Σύμβουλος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή (1959-1963) καθώς και υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας (1960-1963). Επί χούντας (1973) διετέλεσε υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση Μαρκεζίνη. Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης ήταν εκδότης της εφημερίδας Απογευματινή (1980-1985).

Στις 21 Φεβρουαρίου 1985 δολοφονήθηκε στη διασταύρωση των οδών Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ στο Κολωνάκι από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Στην ίδια τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκε θανάσιμα και ο οδηγός του, Παναγιώτης Ρουσέτης.