Τι ομάδα ήταν ο Πάνος Γαβαλάς - Απολλωνιστής, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ή Μίλαν;

Ο Πάνος Γαβαλάς που πάνω στην πίστα ήταν ο «εμβληματικός λογιστής, με κοστουμάκι και γυαλιά», αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Ποια ομάδα υποστήριζε και με ποιον τρόπο ενημερωνόταν γι’ αυτήν.

Τι ομάδα ήταν ο Πάνος Γαβαλάς - Απολλωνιστής, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός ή Μίλαν;

«Πάνω στην πίστα όλοι θα τον θυμόμαστε μαζί με την Ρία Κούρτη. Εκείνος, εμβληματικός λογιστής, με κοστουμάκι και γυαλιά. Δίπλα του η θεσπέσια Ρία Κούρτη. Μαύρο φορεματάκι, κολιέ, τα πόδια ενωμένα σεμνά… Πάνος Γαβαλάς, μια φωνή όλο φως. Μια φωνή που αγαπήθηκε, δοξάστηκε και, σε βάθος χρόνου, υποτιμήθηκε».

Αυτά και πολλά άλλα γράφει στο βιβλίο «Πάνος Γαβαλάς. Μια φωνή όλο φως» (Εκδόσεις Λιβάνης 2018 σελ. 366) ο Δημήτρης Μανιάτης.

Ο συγγραφέας με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο είχε αναφερθεί και στην ομάδα που υποστήριζε ο Πάνος Γαβαλάς. Είχε πει συγκεκριμένα ότι «ήταν Απολλωνιστής αλλά και φιλο-Παναθηναϊκός…».

Για το ίδιο θέμα, ο ίδιος ο Πάνος Γαβαλάς είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στο «ΦΩΣ» και στον Πάνο Γεραμάνη. Ήταν το 1963, όταν ο Πάνος Γεραμάνης συναντά τον Πάνο Γαβαλά στις Τζιτζιφιές, στο ιστορικό μαγαζί «Τζίμης ο χονδρός» με τον λαϊκό τραγουδιστή να του λέει: «Είμαι φίλαθλος και υποστηρίζω τον Ολυμπιακόν. Έχω όμως πολύ καιρό να πάω στο γήπεδο διότι δεν μου μένει καιρός ούτε να κοιμηθώ. Βλέπεις η δουλειά μας είναι πολύ κουραστική. Με ενημερώνουν όμως με τον καλύτερο τρόπο για τα ζητήματα που αφορούν τον Ολυμπιακό μας, η αγαπημένη μου εφημερίς “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ” και τα “ΝΕΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ” καθώς και ο ιδιοκτήτης του κέντρου κ. Στέλιος Αλεξίου και ο γιος μου 14ετής Γιαννάκης που παρακολουθούν ανελλιπώς προπονήσεις και αγώνες του Ολυμπιακού».

—Ποιοι ποδοσφαιρισταί σου αρέσουν;

—Ο Σημαντήρης, ο Σιδέρης, ο Στεφανάκος κι ο Πολυχρονίου, οι οποίοι έρχονται συχνά στο κέντρο κι έτσι βρίσκω την ευκαιρία να συζητήσω μαζί τους για τον Ολυμπιακό.

—Πώς βλέπεις την καινούργια σαιζόν την ομάδα σου;

—Πιστεύω πως θα κυριαρχήσουμε εφέτος. Αναμένω άριστες εμφανίσεις της νέας ενδεκάδας του μαγυάρου Ντόλγκος.

—Ποιος σου αρέσει από τους νεοαποκτηθέντας;

—Όλοι καλοί είναι, ξεχωρίζω όμως τον υπέροχο Βασιλείου, τον δυναμικό Κυπριανίδη και τον τεχνίτη Γαβριηλίδη.

—Ποια άλλη ομάς σου αρέσει;

—Ο Απόλλων Αθηνών και η Μίλαν απ’ τις ξένες.