Μπάρκουλης - Στρατηγού: Ο μεγάλος έρωτας και τα μοιραία πάθη τους

«Η Αλέκα έπαιζε μερόνυχτα, εγώ βολτάριζα με γκομενίτσες, μήπως και την ταρακουνήσω», είχε πει για την Αλέκα Στρατηγού και τον έρωτά τους ο Ανδρέας Μπάρκουλης.

Μπάρκουλης - Στρατηγού: Ο μεγάλος έρωτας και τα μοιραία πάθη τους

Ήταν ο εμβληματικός ζεν πρεμιέ του Ελληνικού κινηματογράφου. Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έζησε μια θυελλώδη ζωή όπως ακριβώς ήταν και οι έρωτές του. «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης... και άλλα δεινά», είναι ο τίτλος της βιογραφίας του, στην οποίο αναφέρεται σε μια γυναίκα που λάτρεψε, την Αλέκα Στρατηγού. Μόνο που εκείνη λάτρεψε την τράπουλα.

Πώς βγήκε η θρυλική φράση «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης»

Στη βιογραφία του Πειραιώτη ζεν πρεμιέ, διαβάζουμε: «Καλό κορίτσι, μεγάλη αγάπη, τα πάθη μάς χώρισαν… Έζησα καλά με την Αλέκα, ήταν από τους νεανικούς έρωτες αυτούς που ξυπνάς και πιστεύεις πώς όλα είναι αγνά, όμορφα και μεθαύριο θα καλυτερεύσουν κι άλλο. Ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερή μου. Την λάτρεψα την Αλέκα! Μετά την ταινία "Η χαρτοπαίχτρα" άρχισε η καθημερινότητά μας να μοιάζει με κινηματογραφικό σενάριο. Η Αλέκα έπαιζε μερόνυχτα κι εγώ βολτάριζα με γκομενίτσες, αθώα φλερτ, χωρίς να επιδιώκω το σεξ, μήπως και την ταρακουνήσω…. 'Ενα βράδυ το τελευταίο μας, την προσκάλεσα για φαγητό, της ανακοίνωσα πώς δεν αντέχω άλλο να αναμετριέμαι με την τράπουλα κι έφυγα…».

Μπάρκουλης και Στρατηγού είχαν παντρευτεί στις 25 Οκτωβρίου του 1959. Μια εποχή που ο Μπάρκουλης ήταν ήδη ιδιαίτερα δημοφιλής. Ο Κώστας Βουτσάς έχει περιγράψει τι συνέβαινε τότε: «Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος ,είναι ότι ήμασταν μπατζανάκηδες. Ο Ανδρέας ήταν παντρεμένος με την Αλέκα Στρατηγού κι εγώ είχα τότε σχέση με την Στέλλα Στρατηγού. Βγαίναμε συνέχεια ζευγάρια, πηγαίναμε εκδρομές , βόλτες με το αυτοκίνητο, γλέντια και περνάγαμε πολύ ωραία! Δεν φαντάζεστε τι γινόταν με τον Ανδρέα. Αυτό το «κορίτσια ο Μπάρκουλης» το ακούγαμε όπου κι αν πηγαίναμε. Θυμάμαι ήμασταν τετράδα στο αυτοκίνητο και μας ακολουθούσαν 4-5 αυτοκίνητα ,ούτε θυμάμαι πόσα, γεμάτα με γυναίκες -κορίτσια που φώναζαν Ανδρέα, Ανδρέα κι ας ήταν δίπλα του η γυναίκα του! Ήταν πραγματικό απίστευτο αυτό που γινόταν. Γινότανε πραγματικός χαμός με την δημοτικότητά του…».