Λάμπρος Κωνσταντάρας: Γιατί μετρούσε μανιωδώς τα αυτοκίνητα Volkswagen

Απίθανος ο λόγος για τον οποίο ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, ο οποίος δεν οδηγούσε ποτέ, μετρούσε με εμμονή τα αυτοκίνητα μάρκας Volkswagen που έβλεπε στον δρόμο.

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Γιατί μετρούσε μανιωδώς τα αυτοκίνητα Volkswagen

Υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας γεννήθηκε στην οδό Πλουτάρχου 13 στο Κολωνάκι στις 13 Μαρτίου 1913, σε οικογένεια με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και ρίζες από τη Σινώπη του Πόντου.

Έπαιξε στο ελληνικό θέατρο για 40 χρόνια, μετέχοντας σε 191 καταγεγραμμένες παραστάσεις διαφόρων έργων, ξένων και ελληνικών. Εμφανίστηκε σε πολλές ελληνικές πόλεις, καθώς επίσης και στην Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη και την Αλεξάνδρεια.

Δεν οδηγούσε ποτέ ο ίδιος. Μάλιστα, στα τελευταία χρόνια της ζωής του, έμενε στη Βάρκιζα και είχε «προσλάβει» μόνιμο οδηγό ταξί. Σχεδόν σε καθημερινή βάση, τον πήγαινε στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης για να βλέπει τη θάλασσα.

Παρά το γεγονός ότι δεν οδηγούσε είχε μια περίεργη συνήθεια. Μετρούσε μανιωδώς τα αυτοκίνητα μάρκας Volkswagen που έβλεπε στον δρόμο.

«Οι μέρες που έχεις μπροστά σου για να ζήσεις»

Ο γιος του Δημήτρης Κωνσταντάρας έχει αποκαλύψει γιατί συνέβαινε αυτό: «Τον έβλεπα να μετράει. Έκανε προσθέσεις και αφαιρέσεις ώστε να είναι σίγουρος ότι το πρόσημο είναι θετικό. Μου είχε πει ότι τα αυτοκίνητα που περνάνε με τη μεγαλύτερη συχνότητα δίπλα σου είναι οι μέρες που έχεις μπροστά σου για να ζήσεις. Ήθελε λοιπόν να μεγαλώνει τον αριθμό των Volkswagen για να είναι σίγουρος ότι θα ζήσει περισσότερα χρόνια. Εάν κάποιος τον ταρακούναγε την ώρα που τα μέτραγε γινότανε καβγάς, καθώς ήταν νευρικός και φωνακλάς. Οι συνάδελφοι του που γνώριζαν την ιδιοτροπία του, πολλές φορές του έκαναν πλάκες».

«Στενοχωριόταν και νευρίαζε»

Για το ίδιο θέμα, η Άννα Φόνσου είχε πει: «Κάθε μέρα με ρώταγε πόσα είχα μετρήσει στο δρόμο. Εγώ δεν είχα μετρήσει κανένα. Αλλά του απαντούσα 20 για να τον πειράξω. Του έκανε εντύπωση καθώς αυτός είχε μετρήσει μόλις 11, ενώ είχε κάνει μεγαλύτερη διαδρομή. Στενοχωριόταν και νευρίαζε. Στη συνέχεια πρόσθετε τα 20 δικά μου με τα 11 δικά του ώστε να έχει μετρήσει στο τέλος περισσότερα Volkswagen».