Είχε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη τη σωσία της!

Ονομάζεται Δήμητρα Καπετανοπούλου, αλλά είναι πιο γνωστή ως Μήτση Καρρά και φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής.

Είχε και η Αλίκη Βουγιουκλάκη τη σωσία της!

Την χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου η Μήτση Καρρά υπήρξε η άγνωστη σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η Μήτση Καρρά είναι τέκνο του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και βιοπορίστηκε ως μοδίστρα, με δίπλωμα από τον διάσημο οίκο μόδας Τσοπανέλη. Σε ηλικία 19 ετών συμμετείχε στα καλλιστεία για την ανάδειξη της Σταρ Ελλάς και τότε γνωρίστηκε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Καρρά. Ο γάμος τους έγινε το 1961. Η ενήλικη ζωή της ξεκίνησε με παλινωδίες αφού το ζευγάρι αναγκάστηκε να πάει και να έρθει από τη γη της επαγγελίας, την Αυστραλία. Στο πρόσωπο της Μήτσης η έγκυος τότε Αλίκη Βουγιουκλάκη, είδε την κατάλληλη σωσία, για να ντουμπλάρει κάποιες σκηνές μακρινές ή επικίνδυνες σε δύο ταινίες.

Η Μήτση Καρρά έχει να λέει ότι "πρωταγωνίστησε" σε κλασικές σκηνές στην ταινία "Η Νεράιδα και το παλικάρι" και η "Δασκάλα με τα Χρυσά Μαλλιά". Ύστερα από αυτή τη συνεργασία η Καρρά μετανάστευσε ξανά στην Αυστραλία, όπου διαμένει μέχρι σήμερα αλλά ποτέ δεν ξέχασε τις μέρες εκείνες της δόξας που οι πολυπληθείς θαυμαστές της Αλίκης νόμιζαν πως έβλεπαν την εθνική σταρ αλλά έβλεπαν την άσημη σωσία της. Η σωσίας της Αλίκης δηλώνει απολύτως ικανοποιημένη από την συνύπαρξή της με το την "πρώτη κυρία" του ελληνικού κινηματογράφου.

Σκηνή όπου "απουσιάζει" η Αλίκη...

«Με την Αλίκη είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ηταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της...Ξέρετε, αν παραμέναμε στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία μου με τη Φίνος. Ηταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε "χρυσή εποχή του κινηματογράφου"», είχε πει σε συνέντευξή της η Μήτση Καρρά.

Υπάρχει μια μακριά σειρά άγνωστων «πρωταγωνιστών» που έβγαζαν ασπροπρόσωπους τους σταρ στις πιο ζόρικες σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου. Στο ελληνικό σινεμά δεν ήταν κάτι που συνηθιζόταν αλλά αν υπήρχε χώρος για σωσίες και κασκαντέρ, αυτό το φαινόμενο δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει παρά από την Αλίκη Βουγιουκλάκη.