Βέγγος: «Ο-λυ-μπι-α-κά-ρα είπα» - Τι έλεγε το 1966 - Δύο παίκτες με τους οποίους έπαιζε «γκαζάκια»

Το συμπέρασμα που προέκυψε από μια ταινία και τι έλεγε ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και τον «σιδερένιο» Μπούκοβι.

Βέγγος: «Ο-λυ-μπι-α-κά-ρα είπα» - Τι έλεγε το 1966 - Δύο παίκτες με τους οποίους έπαιζε «γκαζάκια»

Στην ταινία «Ο τρελάρας» πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Θανάσης Βέγγος και σε μια από τις σκηνές βρίσκεται στο γήπεδο της Λεωφόρου προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ο Βέγγος φτάνει αρκετά νωρίτερα όπως και ο μετέπειτα πεθερός του Κώστας Δούκας. Εκεί, ξαφνικά ο Θανάσης Βέγγος ανοίγει μία ομπρέλα του Παναθηναϊκού και μόλις την βλέπει ο «κόκκινος», Κώστας Δούκας γίνεται έξαλλος!

Για πολλούς, το γεγονός ότι ο Βέγγος ανοίγει τη συγκεκριμένη ομπρέλα αποτέλεσε για πολλά χρόνια απόδειξη περί του ποια ομάδα υποστήριζε ο Θανάσης Βέγγος.

Η αλήθεια είναι ότι υποστήριζε τον Ολυμπιακό. Μάλιστα γεννημένος στις 29 Μαΐου του 1926 στο Νέο Φάληρο του Πειραιά είχε μεγαλώσει μαζί με δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Γιώργο Κανσό, ο οποίος έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 1947 έως το 1956 και τον θρυλικό Ηλία Ρωσσίδη.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από συνέντευξη που είχε δημοσιευτεί στις 8 Ιανουαρίου 1966, στην εφημερίδα «Ολυμπιακός αγών». Ο Θανάσης Βέγγος είχε μιλήσει στον Ε. Νικολτσούδη.

Βενάρδος: Ο ληστής με τις γλαδιόλες που λάτρευαν οι γυναίκες και απέδρασε ως παίκτης του Ολυμπιακού

Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα:

-… Θέλω να πούμε δύο κουβέντες για τον Ολυμπιακό.
- Ο-λυ-μπι-α-κά-ρα.
- Μπαρντόν!
- Ο-λυ-μπι-α-κά-ρα, είπα
- Εντάξει, Ολυμπιακάρα…
- Έχεις προϊστορία με τον Ολυμπιακό αν δεν κάνω λάθος.
- Δεν κάνεις. Μεγάλωσα με τον Ρωσσίδη και τον Κανσό. Μαζί πηγαίναμε σχολείο, μαζί το σκάγαμε, μαζί παίζαμε… «γκαζάκια».

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Επιτάφιος - Η «αντιπαθής» Μούσχουρη και ο «υδραυλικός» Μπιθικώτσης

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μιλά για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού:

- Ναι, αυτοί. Οι θαυμάσιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας. Οι άνθρωποι με την ψυχή. Οι αγνοί άγνωστοι των γηπέδων που μέσα σε βροχές, μέσα σε λιοπύρια, χειμώνα, καλοκαίρι, στέκουν δίπλα στον Ολυμπιακό, κλαίνε και γελούν γι’ αυτόν, τσακώνονται, και υπομένουν τα πάντα, χωρίς να ζητούν τίποτα σχεδόν. Μόνο μια νίκη. Μόνο τη χαρά αυτή. Και ένα πρωτάθλημα. Γιατί οι παίκτες μας τους τα στερούν;.

Στη συνέχεια λέει τη γνώμη του για τον Μπούκοβι που τότε ήταν προπονητής του Ολυμπιακού:

- Όταν ένας άνθρωπος είναι «σιδερένιος», όπως αυτός, οπωσδήποτε η δουλειά του θα είναι καλή. Γιατί πρώτα απ’ όλα ο Μπούκοβι έχει πυγμή και επιβάλλεται σε όλους.