Οι Iron Maiden είδαν live τον Μανώλη Αγγελόπουλο! (pic)

Σεπτέμβριος 1988. Η Αθήνα στα καλύτερά της, υποδέχεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τους Iron Maiden σε μια εκρηκτική βραδιά. Οι θρύλοι της metal σκηνής, όμως, γράφουν ιστορία εντός κι εκτός γηπέδου...

Οι Iron Maiden είδαν live τον Μανώλη Αγγελόπουλο! (pic)

Αφού τα έδωσαν όλα πάνω στη σκηνή που είχε στηθεί στο "Νίκος Γκούμας", εκστασιάζοντας τις χιλιάδες οπαδούς τους, οι Iron Maiden είπαν να ξεδώσουν κι αυτοί με τη σειρά τους. Με τον παραδοσιακό τρόπο. Τον ελληνικό. Ζήτησαν να βγουν για να γνωρίσουν τη νυχτερινή ζωή στην Αθήνα.

Δεν ζήτησαν ροκάδικο, αλλά μπουζούκια. Μεγάλη η χάρη τους... Μαζί με το μπουζούκι ταξίδευε και το όνομα της Ελλάδας στα πέρατα της γης.

Εκείνη την εποχή ένα από τα "ονόματα" που μεσουρανούσε στην αθηναϊκή νύχτα, ήταν ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο οποίος τότε εμφανιζόταν στο κέντρο διασκέδασης «Όνειρο» στην εθνική οδό!

Ο «βασιλιάς των τσιγγάνων» έδινε κάθε νύχτα… ρεσιτάλ. Οι Iron Maiden ενημερώθηκαν σχετικά για τον χαμό που κάνει ο «άρχοντας» και ζήτησαν να πάνε να τον ακούσουν, όπως και τελικά έγινε.

Στην παρέα, μάλιστα, όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες της εποχής ήταν και ο αξέχαστος Μάνος Ξυδούς, ενώ η φωτογραφία του κιθαρίστα Adrian Smith να κάθεται δίπλα- δίπλα με τον μυστακοφόρο Μανώλη Αγγελόπουλο που φοράει ένα άσπρο κουστούμι και τον Bruce Dickinson (δεξιά) να δείχνει «χαμένος», παίρνει εύκολα μια θέση στο πάνθεον των πιο cult στιγμιότυπων!