Ορνέλα Μούτι: Ο απίθανος όρος που έβαζε στα συμβόλαιά της - Η καταδίκη για τον Πούτιν

Η Ιταλίδα ηθοποιός Ορνέλα Μούτι με ρίζες από την Αγία Πετρούπολη, που θάμπωσε με την ομορφιά της, έβαζε έναν σπάνιο όρο στα συμβόλαια - Το πραγματικό όνομα της και γιατί καταδικάστηκε λόγω του Βλαντιμίρ Πούτιν

Ορνέλα Μούτι: Ο απίθανος όρος που έβαζε στα συμβόλαιά της - Η καταδίκη για τον Πούτιν

Η Ιταλίδα ηθοποιός Ορνέλα Μούτι (Ornella Muti) γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1955. Η Φρανσέσκα Ρομάνα Ριβέλλι, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Ρώμη από Ναπολιτάνο δημοσιογράφο πατέρα και Γερμανο-Εσθονή μητέρα, γλύπτρια. Η καταγωγή της από την μεριά της μητέρας της είναι από την Αγία Πετρούπολη.

Το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμό Ορνέλα Μούτι, η νεαρή Φρανσέσκα Ριβέλλι, το έλαβε από τον σκηνοθέτη Νταμιάνο Νταμιάνι, στην ταινία του «Η πιο όμορφη σύζυγος». Σε αυτή έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 15 ετών. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας δεν θα έπρεπε να συγχεόταν με τη γνωστή Ιταλίδα ηθοποιό Λουίζα Ριβέλλι. Έτσι ο Νταμιάνι αποφάσισε να δώσει στην νεαρή Φρανσέσκα ένα διαφορετικό όνομα. Αυτό προέρχεται από τα ονόματα των χαρακτήρων σε δύο έργα του αγαπημένου του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα Γκαμπριέλε Ντ' Ανουτσίο. Η ίδια, σε συνέντευξή της είχε πει ότι στην αρχή δεν της άρεσε το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμό αλλά με τα χρόνια άλλαξε γνώμη, καθώς «έφερε στην ίδια την επιτυχία και την ευτυχία της».

Ποια ήταν η Μόνα Λίζα; Η Λίζα ντελ Τζιοκόντο ή ο Ντα Βίντσι; Η κλοπή και η ανάκριση του Πικάσο

Οι γάμοι, τα παιδιά και ο όρος στα συμβόλαια

Κομανέτσι: Το τέλειο 10άρι, η μικρή κομμουνίστρια που δεν χαμογελούσε, η παιδοφιλία και η Πάολα

Η Ορνέλα Μούτι έχει παντρευτεί δύο φορές: τον ηθοποιό Αλέσιο Οράνο (1975-1981) και τον Φεντερίκο Φατσινέττι (1988-1996). Έχει τρία παιδιά: η μεγαλύτερη Νάικε Ριβέλλι, γεννημένη το 1974, είναι ηθοποιός και τραγουδίστρια. Η Καρολίνα και ο Αντρέα, από το γάμο της με τον Φατσινέττι, είναι επίσης ηθοποιοί. Έχει τρία εγγόνια, τον Ακάσι (γιο της Νάικε), τον Αλεσάντρο και την Τζούλια (παιδιά από την Καρολίνα). Από το 1998 συζεί με τον πλαστικό χειρουργό Στεφάνο Πικόλο. Η μητρότητα δε στάθηκε εμπόδιο στην καριέρα της. Μάλιστα, πήγαινε στα γυρίσματα με τα παιδιά της και υπέγραφε όρο στο συμβόλαιό της ότι όποτε έκλαιγαν θα σταματούσε τα γυρίσματα.

Ντομ Πιερ Περινιόν: O Γάλλος μοναχός και η σαμπάνια. Μύθοι και αλήθειες

Η καταδίκη

Νίκι Λάουντα: Γιατί ο Αντρέας Νίκολαους Λάουντα δεν έφτιαξε ποτέ το πρόσωπό του (vid)

Στις 6 Ιουλίου 2017 η Μούτι καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 500 ευρώ για απόπειρα απάτης και πλαστογράφησης από το Εφετείο της Τεργέστης. Στις 10 Δεκεμβρίου 2010, η ηθοποιός ακύρωσε παράσταση, ισχυριζόμενη ότι ήταν άρρωστη και παρουσίασε ιατρική γνωμάτευση για οξεία λαρυγγοτραχείτιδα με πυρετό, βήχα και βραχνάδα, με την υπόδειξη να μην χρησιμοποιεί την φωνή της για πέντε ημέρες. Όμως, την ίδια ημέρα, παρευρέθηκε σε φιλανθρωπικό γκαλά στην Αγία Πετρούπολη, προσκεκλημένη από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Για να γλιτώσει τη φυλάκιση έπρεπε να καταβάλει 30.000 ευρώ ως αποζημίωση στο θέατρο Friulian.