Γιατί ο Πουλόπουλος δεν τραγούδησε σε συναυλίες για τον Πλέσσα - Τι είχε πει ο ίδιος, τι ο συνθέτης

Το πρόβλημα του Γιάννη Πουλόπουλου με τα μάτια του, οι συναυλίες για τον Μίμη Πλέσσα και τι είχε δηλώσει ο μαέστρος.

Γιατί ο Πουλόπουλος δεν τραγούδησε σε συναυλίες για τον Πλέσσα - Τι είχε πει ο ίδιος, τι ο συνθέτης

Πέρασαν αρκετά χρόνια από τότε ο Γιάννης Πουλόπουλος, που έφυγε σήμερα από τη ζωή, και ο Μίμης Πλέσσας ψυχράνθηκαν. Αφορμή γι' αυτό η απουσία του τραγουδιστή από συναυλίες που είχαν δοθεί προς τιμήν του Μίμη Πλέσσα. Ο Γιάννης Πουλόπουλος δεν είχε τραγουδήσει σε αυτές και όταν ρωτήθηκε σχετικά είχε πει στην εφημερίδα Espresso το 2013: «Δεν με κάλεσε ποτέ κανείς σε συναυλία του Μίμη Πλέσσα. Ακόμα κι αν με καλούσαν δεν θα πήγαινα για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί ποτέ μου δεν έκανα «αρπαχτές» και δεύτερον λόγω του προβλήματος που έχω στα μάτια τα τελευταία χρόνια. Ούτε καν ξέρω που είναι το «Θέατρο Βράχων», στον λόγο μου! Επομένως, πώς λέει ότι τον πρόδωσα; Μήπως νόμιζε ότι μου έκανε τηλέφωνο; Γιατί τώρα ηλικιακά, είμαστε όλοι γύρω στα εκατό και… ξεχνάμε… Ο Πλέσσας με κάλεσε στο Ηρώδειο και μου είπε να τραγουδήσω μόνο δύο τραγούδια. Μα, άμα έχω πει τόσα πολλά δικά του, πώς να βρω και να τραγουδήσω μόνο δύο;».

Μπέλλου: Ο ξυλοδαρμός της στου «Τζίμη του Χοντρού» - Δεν αντέδρασε ούτε ο Τσιτσάνης

Μάλλον δεν μετράς το σωστό μου μπόι...

Την ίδια χρονιά ο Μίμης Πλέσσας στην εφημερίδα News είχε πει: «Θα πήγαινα σε συναυλία του Πουλόπουλου αν με καλούσε. Είναι δυνατόν να θυμάμαι εγώ τις μικρότητες των ανθρώπων που βοήθησα, δίνοντάς τους 80 από τις 90 επιτυχίες που έχουν στο ενεργητικό τους; Μάλλον δεν μετράς το σωστό μου μπόι».

Ο τραγουδιστής είχε μιλήσει στο παρελθόν για την πάθησή του στα μάτια, την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του (γλαύκωμα). «Επειδή ήμουν πρωτότοκος το πήρα εγώ το γονίδιο, ενώ ο αδελφός μου δεν το έχει. Ο πατέρας μου, όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, μας έλεγε «να προσέχετε τα μάτια σας». Επί 18 χρόνια έχω πλέον αυτόν τον μπελά. Η θεραπεία είναι μακροχρόνια. Έκανα εγχείρηση με λέιζερ πριν από δέκα χρόνια, ενώ ακολούθησε και δεύτερη πριν από λίγο καιρό».