Όταν η Λάσκαρη έσβησε από το χάρτη τη Λολομπριτζίτα!

Στο φεστιβάλ Καννών του 1967 τα φλας άστραψαν για τη Ζωίτσα και όχι για την Ιταλίδα σούπερ σταρ!

Όταν η Λάσκαρη έσβησε από το χάρτη τη Λολομπριτζίτα!

Το 1967 ο Γιάννης Δαλιανίδης και η Ζωή Λάσκαρη καταφθάνουν αεροπορικώς στις Κάννες μέσω Ρώμης και η ελληνίδα σταρ καταφέρνει να βγάλει νοκ-άουτ ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Η ιστορία έχει ως εξής: Βρισκόμαστε στις πρώτες εβδομάδες της δικτατορίας και ο Δαλιανίδης ζητά άδεια για να ταξιδέψει με την Λάσκαρη στις Κάννες. Θέλει να πουλήσει δύο ταινίες του - το μιούζικαλ «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και την «Στεφανία». Η Ζωίτσα ταξιδεύει με σούπερ- μίνι και καίει καρδιές.

Το αεροπλάνο προσγειώνεται επί γαλλικού εδάφους και ο Δαλιανίδης που όλη την ώρα γκρίνιαζε στην Λάσκαρη που φαινόταν ταλαιπωρημένη και δεν έκανε ένα κόπο να χτενίσει λίγο τα μαλλιά της και να μακιγιαριστεί. Στο ίδιο αεροπλάνο συνταξιδεύει και η περίφημη Λολομπριτζίτα η οποία επιδεικνύει επαγγελματισμό ανάλογο με τη φήμη της. Η Ιταλίδα σταρ περιποιείται τον εαυτό της σε όλη τη διάρκεια της πτήσης από τη Ρώμη, για να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό της στους δημοσιογράφους. Ο Δαλιανίδης θέλοντας να προφυλάξει την Λάσκαρη την κρατά μέσα στο αεροπλάνο μέχρι να ολοκληρώσει η Λολομπριτζίτα την επαφή της με τους ανθρώπους του Τύπου. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να βγουν. Και τότε γίνεται το θαύμα: Η Ροζίτα Σώκου που είχε προηγηθεί έχει πείσει με τη σειρά της πως η Λάσκαρη είναι ένα φαινόμενο ανάλογου διαμετρήματος. Πλησιάζει η κοπέλα του φεστιβάλ με την καθιερωμένη ανθοδέσμη και πίσω της τρέχουν οι δημοσιογράφοι εγκαταλείποντας τη Λολομπριτζίτα που κοιτάζει εμβρόντητη και απορημένη. Φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία ασχολούνται με την Ελληνίδα καλλονή φωνάζοντάς την: «Ζωέ, Ζωέ!».

Η Λολομπριτζίτα κοιτάζει άναυδη τον Δαλιανίδη και εκείνος τη Λάσκαρη. Της χαμογελά αμήχανα και εκείνη αναιδέστατα ενώ παίρνει χίλιες πόζες για τις ανάγκες της στιγμής του λέει: «Τα βλέπεις; Τι την ήθελες την γκρίνια;»