Ο πραγματικός 007 δεν ήταν ο Σον Κόνερι

Μια λεπτομέρεια που έρχεται στο φως αποκαλύπτει πως άλλος ήταν ο εκλεκτός του Ίαν Φλέμινγκ για το ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο πραγματικός 007 δεν ήταν ο Σον Κόνερι

Η μυθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου θα μπορούσε να είχε γραφτεί αλλιώς, αν ο πράκτορας 007 είχε συνδεθεί άρρηκτα όχι με την εικόνα του Σον Κόνερι αλλά με την αρχική επιλογή του Ίαν Φλέμινγκ.

Στα τέλη της δεκαετίας του '50 ο ιθύνων νους της κατασκοπευτικής εποποιίας του Τζέιμς Μποντ, ο Ίαν Φλέμινγκ οραματιζόταν τον Ρίτσαρντ Μπάρτον ως την κινηματογραφική ενσάρκωση του ήρωά του. Ο ίδιος ο Φλέμινγκ μάλιστα είχε προτείνει τη σκηνοθεσία στο μετρ της αγωνίας, τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Γνωρίζοντας εκ των υστέρων τις υποκριτικές δυνατότητες του Μπάρτον, αντιλαμβανόμαστε όλοι μας πού θα μπορούσε να είχε φτάσει ο δημοφιλής ηθοποιός το κινματογραφικό προσωπείο του διάσημου πράκτορα. Ο Μπάρτον δεν υπολειπόταν σε γοητεία και χαρισματική παρουσία έναντι του Κόνερι, διέθετε ωστόσο και μια βαθύτερη θεατρική παιδεία, ένα υπέρτερο δραματικό τίμπρο που θα τον έκανε ακόμα πιο αινιγματικό και πολύπλευρο.

«Μα αλλιώς η μοίρα το βουλήθη». Ο Χίτσκοκ γύρισε την πλάτη του σε μια τέτοια λαμπρή προοπτική και προτίμησε να προχωρήσει στην «Ψυχώ», όσο για τον Μπάρτον έπαιξε στο Αντώνιος και Κλεοπάτρα όπου γνώρισε κι ερωτεύτηκε την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ο Ίαν Φλέμινγκ γνώρισε τους παραγωγούς Harry Saltzman and Albert R. Broccoli και μέσω αυτών έφτασε στον άσημο Σον Κόνερι που έμελλε να γίνει το πρότυπο του κατασκόπου.

May be a black-and-white image of 2 people