Για ποια ταινία δεν συγχώρεσε ο Φίνος την επιτυχία του Σακελλάριου

Παράξενη συχνά η συμπεριφορά του Φίνου απέναντι στον συνεργάτη του τον Σακελλάριο

Για ποια ταινία δεν συγχώρεσε ο Φίνος την επιτυχία του Σακελλάριου

Το 1957 χρονιά ορόσημο για τον Ελληνικό κινηματογράφο, ο Φίνος γύριζε δύο ταινίες που έφεραν τα πάνω κάτω.

Η πρώτη ήταν η «Θεία από το Σικάγο», για την οποία ο υπερπαραγωγός δεν έτρεφε ιδιαίτερες προσδοκίες, καθώς είχε αντιρρήσεις για τη Βασιλειάδου και για το σενάριο.

Η δεύτερη ήταν εκείνη στην οποία είχε επενδύσει τα πάντα, ένα αισθηματικό δράμα του Τζαβέλλα με τίτλο «Μια ζωή την έχουμε». Πρωταγωνιστούσε ο πολύς Δημήτρης Χορν και εξ Ιταλίας ντίβα Υβέτ Σανσόν. Ο Φίνος χρησιμοποίησε το καλύτερο συνεργείο του για αυτή την ταινία, ενώ τα γυρίσματα της «Θείας από το Σικάγο» τα ανέθεσε σε οπερατέρ και ηχολήπτες βήτα διαλογής.

Κάποτε τέλειωσαν τα γυρίσματα και οι δύο ταινίες πήραν το δρόμο τους για τις κινηματογραφικές αίθουσες. Η «δευτεροκλασάτη» «Θεία από το Σικάγο» έκοψε περισσότερα εισιτήρια από το «Μια ζωή την έχουμε».

Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στο Φίνο, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο δεν συγχώρησε τον Σακελλάριο για την επιτυχία. Έτσι ένα χρόνο μετά, όταν ο τελευταίος βρισκόταν στο Παρίσι έσπευσε σχεδόν χαιρέκακα να του τηλεγραφήσει την εμπορική αποτυχία της «Κυράς μας της μαμής». Και να σκεφτεί κανείς πως κι αυτή ήταν δική του παραγωγή!