Για ποιαν είπε ο Φίνος στο Σακελλάριο «Τι μου την έφερες αυτή την συνταξιούχο;»

Από τις ατέκες του Φίνου στον Σακελλάριο που άφησαν εποχή

Για ποιαν είπε ο Φίνος στο Σακελλάριο «Τι μου την έφερες αυτή την συνταξιούχο;»

Ο Φίνος, αυτός o υπερπαραγωγός του ελληνικού σινεμά, αρεσκόταν να βασανίζει τους συνεργάτες του με τις εμμονές του. Ως άνθρωπος του κινηματογράφου, είχε ένα αλάθευτο ένστικτο για το τελικά αποτέλεσμα, αλλά ως συντελεστής μιας ταινίας φαίνεται πως συχνά είχε μαύρα μεσάνυχτα.

Πάλι καλά που εμπιστευόταν εμπνευσμένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους όπως ο Σακελλάριος που τον έβγαζαν πάντοτε ασπροπρόσωπο. Ο Φίνος εκτός από τις αστοχίες του στην διανομή των ρόλων, είχε αρχικά και μια προκατάληψη για την κωμωδία. Τη θεωρούσε πάντα ένα παρακμιακό είδος που γειτνίαζε με την θεατρική επιθεώρηση και απειλούσε την υστεροφημία του. Χρειάστηκε να πέσει πολύ νερό στο αυλάκι, μέχρι να πειστεί πως έπρεπε να αφιερώσει ένα σημαντικό μέρος των επιλογών του στο γέλιο και στην ευθυμία του κόσμου.

Όταν ο Σακελλάριος τον έψηνε για την «Θεία απ' το Σικάγο» ο Φίνος ήταν όλο αντιρρήσεις και του έλεγε πως ο κινηματογράφος δεν είναι επιθεώρηση. Ο Σακελλάριος δεν έκανε πίσω και σαν να μην έφτανε αυτό, πήγε και του έφερε την Βασιλειάδου. Όταν την είδε μπροστά του ο Φίνος και ξέροντας το βιογραφικό της, τον πήρε παράμερα και του είπε: «Ρε συ Αλέκο, τι μου την έφερες τώρα αυτή την συνταξιούχο;»

Δεν δεχόταν επ' ουδενί να επενδύσει σε μια κωμωδία με πρωταγωνίστρια την Γεωργία Βασιλειάδου, να όμως που το αποτέλεσμα δικαίωσε τον Σακελλάριο. Η «θεία απ' το Σικάγο» έφερε πολλά λεφτά στο ταμείο της Φίνος κι έσωσε τον ιδιοκτήτη της από τη διαφαινόμενη χρεοκοπία στα τέλη του πενήντα.