Η διάσημη σταρ που προξένευε ο Ωνάσης στον Ρενιέ του Μονακό πριν από την Γκρέις Κέλι

Είναι γνωστό πια ότι ο οικογενειακός γκουρού του πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό ήταν ο Ωνάσης.

Η διάσημη σταρ που προξένευε ο Ωνάσης στον Ρενιέ του Μονακό πριν από την Γκρέις Κέλι

Το πριγκιπάτο του Μονακό είναι ένα υβρίδιο του Διεθνούς δικαίου, μια επιχείρηση-κρατίδιο που η δυναστεία του προσπάθησε με κάθε μέσο να το διασώσει από την πλημμυρίδα της Ιστορίας. Και αυτή η ουσιαστικά χρεοκοπημένη φάμπρικα γοήτρου αναζητούσε απεγνωσμένα τρόπους να προσελκύσει μεταπολεμικά το διεθνές τζετ σετ και να αποκτήσει καινούργια πελατεία.

Το 1949 ανεβαίνει στο θρόνο ο πρίγκιπας Ρενιέ Γ' και η ανάρρησή του σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ταλαιπωρημένο πριγκιπάτο. Ο νεαρός εστεμμένος διακρίνεται για την εξωστρέφειά του προωθώντας μια εμπορευματοποιημένη ιδέα του μικρού βασιλείου του. Η σχέση του με μια σχετικά άσημη Γαλλίδα ηθοποιό προσκρούει στις αγκυλώσεις του στενού περιβάλλοντός του και διαλύεται. Στη συνέχεια ο ανήσυχος πρίγκιπας βρίσκει έναν ενθουσιώδη καθοδηγητή στο πρόσωπο του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο Ωνάσης αντιλαμβάνεται τον δαιμόνιο χαρακτήρα του γαλαζοαίματου φίλου του και συμμερίζεται τις αγωνίες του. Του προτείνει λοιπόν να παντρευτεί κάποια διάσημη σταρ του Χόλιγουντ, κάτι που θα έδυε λάμψη και δημοσιότητα στο πριγκιπάτο του Μονακό ελκύοντας την παγκόσμια ελίτ αντί για τουρίστες μεσαίου βεληνεκούς. Ο Ρενιέ δεν φαίνεται αδιάφορος μπροστά σε μια τέτοια προοπτική, το αντίθετο μάλιστα. Αρχίζει λοιπόν η αναζήτηση της «τυχερής» που θα βάλει κορόνα στο κεφάλι της. Η πρώτη επιλογή του Ωνάση είναι η Μέριλιν Μονρόε, μια πρόταση υπερβολικά τολμηρή για να γίνει δεκτή από το αυστηρό περιβάλλον του πρίγκιπα και από τους απαιτητικούς υπηκόους του.

Θα είχε ωστόσο ενδιαφέρον να βλέπαμε την αντίδραση της Μονρόε, πόσω μάλλον αν ήταν θετική. Η Μέριλιν ως πριγκίπισσα ίσως να μην είχε τη χάρη και την κομψότητα της Γκρέις Κέλι αλλά θα έδινε σίγουρα σεξαπίλ και φαντασία στο μικρό κρατίδιο και σε όλους όσοι την θυμόντουσαν να χορεύει και να τραγουδά «My heart belongs to dady». Δυστυχώς όμως η παράτολμη ιδέα του Ωνάση απορρίφθηκε και τότε ο Έλληνας δισεκατομμυριούχος έβγαλε από το καπέλο του την εξίσου λαμπερή αλλά λιγότερο ...καυτή Γκρέις Κέλι.