Μάρθα Καραγιάννη: Το αρνί στη σούβλα που κατέφαγαν οι ηθοποιοί πριν τελειώσει το γύρισμα

Ανέκδοτο βγαλμένο από την πλούσια και συναρπαστική Ιστορία του ελληνικού σινεμά η εμπειρία της Μάρθας Καραγιάννη από την αρχή της καριέρας της.

Μάρθα Καραγιάννη: Το αρνί στη σούβλα που κατέφαγαν οι ηθοποιοί πριν τελειώσει το γύρισμα

Ένας πρωταγωνιστικός ρόλος όλος κι όλος έπεφτε στην Μάρθα Καραγιάννη στη δεκαετία του '50 κι αυτός ήταν στην ταινία Για την αγάπη της βοσκοπούλας, βουκολικό ειδύλλιο βασισμένο στον μύθο του φλογερού έρωτα της Γκόλφως για το βοσκόπουλο τον Λάμπρο.

Στην ίδια την Καραγιάννη άρεσε πάντα να διηγείται ένα ξεκαρδιστικό αστείο: "Έπαιξα την βοσκοπούλα. Συμπρωταγωνιστής μου ήταν ο Γιώργος Πάντζας. Εκεί πρωτοσυναντήθηκα με τον Κώστα Βουτσά, ο οποίος έπαιζε τον τρελό του χωριού. Θυμάμαι από εκείνη την ταινία το αρνί που είχε φέρει ο σκηνοθέτης Φρίξος Ηλιάδης για το γύρισμα.

Υποτίθεται ότι το έψηναν στη διάρκεια της ταινίας αλλά ώσπου να ολοκληρωθεί η επίμαχη σκηνή εμείς το είχαμε φάει. Τι να κάνει ο άνθρωπος; Έπρεπε να τελειώσει το γύρισμα.

Προσπαθούσε να το πάρει από τέτοιες γωνίες που να μην φαίνεται μισοφαγωμένο. Αλλά κι εμείς ήμασταν κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι. Τι να κάναμε; Πεινούσαμε πολύ!"

Η ταινία αυτή του Φρίξου Ηλιάδη ήταν η δραματική ιστορία δύο νέων που έζησαν ένα φλογερό ειδύλλιο στις πλαγιές της Πάρνηθας. Έκοψε ελάχιστα εισιτήρια και πέρασε μάλλον απαρατήρητη, αποτέλεσε όμως το εφαλτήριο για τρεις νέους ηθοποιούς που είχαν λαμπρή πορεία στη συνέχεια.