Μελίνα: το ειδύλλιο με τον δωσίλογο και ο Φίνος που δεν ήθελε να την βλέπει

Η αντιπάθεια του Φίνου για την Μελίνα, το μεγάλο στόμα της, η περίοδος της Κατοχής και ο δωσίλογος Φειδίας Γιοδικιάρογλου.

Μελίνα: το ειδύλλιο με τον δωσίλογο και ο Φίνος που δεν ήθελε να την βλέπει

Είναι γνωστή πια η αντιπάθεια του Φίνου για την Μελίνα κι έχουν δοθεί πολλές εξηγήσεις αλλά η πιο πιθανή έχει να κάνει με τα χρόνια της Κατοχής.

Τη δεκαετία του '50 κανείς δεν θεωρούσε ηθοποιό τη Μελίνα και πρώτος από όλους ο Φίνος. Ο υπερπαραγωγός του ελληνικού σινεμά δεν ήθελε να ακούει ούτε το όνομά της. Την έκοψε από την "Αγνή του λιμανιού" το 1952, όταν ο Τζαβέλλας ήθελε να της δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και δεν ανέλαβε τη "Στέλλα" και το "Ποτέ την Κυριακή" εξαιτίας της.

Η ίδια η Μελίνα δήλωνε αργότερα πως ο Φίνος δεν την ήθελε στο πανί, γιατί θεωρούσε πως είχε κραυγαλέα μεγάλο στόμα.

Είναι γνωστό ότι ο Φίνος είχε εμμονές με διάφορους ηθοποιούς αλλά στην περίπτωση της Μερκούρη μάλλον το παράκανε, έτσι ώστε το μυαλό όλων να πηγαίνει και σε άλλες αιτίες.

Στην περίοδο της Κατοχής ο πατέρας του Φίνου εκτελέστηκε από τους Γερμανούς και ο ίδιος κυνηγήθηκε από τους κατακτητές. Την ίδια εποχή η Μελίνα έζησε ένα ειδύλλιο με τον διαβόητο μαυραγορίτη και δωσίλογο Φειδία Γιοδικιάρογλου, όπως η ίδια το ομολογεί στην αυτοβιογραφία της με τίτλο, Γεννήθηκα Ελληνίδα.

Όταν ήρθε η επιτυχία της "Στέλλας" και το "Ποτέ την Κυριακή" όλα αυτά κάπου ξεχάστηκαν και μόνο η γενναία Μελίνα είχε το θάρρος να μας τα θυμίσει αυτοβιογραφούμενη.