Ο Καραμανλής πρότεινε κρατική χορηγία στον Φίνο, αλλά εκείνος δεν δέχθηκε ποτέ

Ήταν γνωστή η εντιμότητα και η αξία του Φίνου στους συνεργάτες και στους ανθρώπους του χώρου. Όσοι ήταν τότε στα πράγματα λένε πως ο μεγάλος παραγωγός ήθελε μόνο να εξασφαλίζει χρήματα για τις ταινίες του αδιαφορώντας για τα πλούτη.

Ο Καραμανλής πρότεινε κρατική χορηγία στον Φίνο, αλλά εκείνος δεν δέχθηκε ποτέ

Ως αποτέλεσμα πέθανε καταχρεωμένος με ένα στούντιο που χρωστούσε και με οικονομικά προβλήματα παρά τις μεγάλες εμπορικές επιτυχίες του.

Η αλήθεια είναι ότι τα οικονομικά προβλήματα υπήρχαν ακόμα και την εποχή της παντοδυναμίας του αλλά ο ίδιος δεν δέχτηκε ποτέ να γίνει κρατικοδίαιτος. Και η Αλίκη Βουγιουκλάκη έλεγε πάντοτε με θαυμασμό πως ο Φίνος αρνήθηκε την κρατική χορηγία που του πρόσφερε επί πρωθυπουργίας του o Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ο πατέρας του Ελληνικού κινηματογράφου "ήθελε να έχει όχι μόνο το βέτο αλλά και το ρίσκο", όπως παρατήρησε η εθνική μας σταρ.

Επίδειξη ήθους από έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο αντιλαμβανόταν τι είναι εμπορικό χωρίς ωστόσο την εμπορικότητα να την μεταφράζει σε χρήμα και σε άμεσο προσωπικό όφελος.

Το μόνο που του καταλογίζουν όλοι αυτοί οι ηθοποιοί που συνεργάστηκαν μαζί του ήταν ότι δεν είχε πλατύτερα οράματα και δεν προσπάθησε να εξαγάγει τις ταινίες του στο εξωτερικό καταδικάζοντας τον ελληνικό κινηματογράφο της εποχής του σε μια θλιβερή εσωστρέφεια.