Παπαμιχαήλ σε Χρονοπούλου και Δέσπω Διαμαντίδου: «Δεν ντρέπεστε προδότρες! Με τον Τούρκο;»

Γιατί ο Παπαμιχαήλ πάτησε τέτοιο βρίσιμο στις πρωταγωνίστριες από τα Κόκκινα Φανάρια και ποιος ήταν ο "Τούρκος";

Παπαμιχαήλ σε Χρονοπούλου και Δέσπω Διαμαντίδου: «Δεν ντρέπεστε προδότρες! Με τον Τούρκο;»

Η Μαίρη Χρονοπούλου διηγείται μια σκηνή από τα γυρίσματα της ταινίας "Κόκκινα Φανάρια".

Θυμάμαι τότε στο διπλανό στούντιο γύριζε η Αλίκη Βουγιουκλάκη την ελληνική και Τούρκικη βερσιόν του "Χτυποκάρδια στο θρανίο". Ο Τούρκος συμπρωταγωνιστής ήταν ένας κούκλος. Δεν έχεις δει ωραιότερο. Όλες λοιπόν περνούσαν μπροστά από το καμαρίνι του που ήταν ακριβώς δίπλα από το δικό μας και κοιτούσαν... Μετά από μερικές μέρες έρχεται ο Τούρκος και μου λέει: "Μήπως έχετε ένα τσιγάρο;"... Μπαίνει στο καμαρίνι που μοιραζόμουν με την Δέσπω Διαμαντίδου, του δίνω ένα τσιγαράκι, η Δέσπω κι εγώ πολύ κολακευμένες, χαχα χούχα,χαχα χούχα, ώσπου κάποια στιγμή το πήρε πρέφα ο Παπαμιχαήλ. Έρχεται και μας πατάει ένα βρίσιμο το οποίο είχε και πατριωτικούς τόνους: "Δεν ντρέπεστε προδότρες! Με τον Τούρκο;" Κόντεψε να μας σφάξει στο γόνατο τη Δέσπω κι εμένα.

"Τα κόκκινα φανάρια" και τα "Χτυποκάρδια στο θρανίο" είναι ταινίες που γυρίστηκαν και προβλήθηκαν το 1963 και η καθεμιά ξεχώρισε για διαφορετικούς λόγους.

Τα "κόκκινα φανάρια" του Βασίλη Γεωργιάδη γυρίστηκαν εξ ολοκλήρου σε στούντιο και όχι στην Τρούμπα όπως νομίζει ο πολύς κόσμος.