Ο Αλεξανδράκης δεν ήθελε να παίξει στη «Στέλλα». Τον παρακαλούσε η Μελίνα

«Κάν' το για μένα Αλεκάκη. Κάν' το για μένα», έλεγε η Μελίνα Μερκούρη στον Αλέκο Αλεξανδράκη για τη «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη.

Ο Αλεξανδράκης δεν ήθελε να παίξει στη «Στέλλα». Τον παρακαλούσε η Μελίνα

Το 1955 ο Μιχάλης Κακογιάννης γύριζε την "Στέλλα" και είχε στο μυαλό του τον Αλεξανδράκη αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο.

Την εποχή εκείνη ο Αλεξανδράκης, όπως διηγείται στον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη, είχε πρεμιέρα στο Εθνικό, ενώ ταυτόχρονα γύριζε τρεις ταινίες. Ως εκ τούτου είπε όχι στον Κακογιάννη και τότε εκείνος έβαλε μπρος τα μεγάλα μέσα.

Ο Αλεξανδράκης θυμάται την ατάκα της Μελίνας που πήγε και τον βρήκε σπίτι του: "Κάν' το για μένα Αλεκάκη. Κάν'το για μένα".

Ήταν η πρώτη της ταινία και δεν ήθελε να έχει δίπλα της όποιον να' ναι. Ο Αλεξανδράκης δέχτηκε αλλά υπό ένα όρο, να συμμετέχει στα γυρίσματα όποτε εκείνος μπορούσε κι αυτό κάπως καθυστέρησε την διαδικασία. Αργότερα παραδέχτηκε πως έκανε καλά που δέχτηκε, γιατί η "Στέλλα" ήταν μια καλή ταινία και για την εποχή της προχωρημένη και εντυπωσιακή.

Η ατμόσφαιρα στα γυρίσματα ήταν πολύ φιλική, ο νεαρός τότε ηθοποιός ήταν ενθουσιασμένος γιατί έπαιζε με την Μελίνα που την ήξερε από παιδί. Ήξερε επίσης καλά και τον Κακογιάννη που ήταν φίλος της θείας του. Ωστόσο ο σκηνοθέτης είχε τις εμμονές του και αυτό σήμαινε πως τα γυρίσματα καμιά φορά διαρκούσαν έως και 20 ώρες. Έτσι ώστε στο τέλος ο ηθοποιός να μην ξέρει ούτε τι λέει".

(Στοιχεία αντλήθηκαν από το λεύκωμα του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη: "Στο τέλος μιλάει το πανί")