Η βίλα των οργίων: Να που ο Κωνσταντάρας δεν είναι ο αυθεντικός Ζάβαλος!

Αγαπημένη κωμωδία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου "Η βίλα των οργίων" ήταν μεταφορά θεατρικού έργου στο οποίο δεν πρωταγωνιστούσε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας...

Η βίλα των οργίων: Να που ο Κωνσταντάρας δεν είναι ο αυθεντικός Ζάβαλος!

Έκανε πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την 17η Νοεμβρίου 1964 με μια πλειάδα ηθοποιών σε χαρακτηριστικούς ρόλους. Από τον θίασο Ρηγόπουλου-Αναλυτή που λανσάρισε πρώτος το έργο του Γεράσιμου Σταύρου στη θεατρική σκηνή με μεγάλη επιτυχία, "διασώθηκαν" μόνο η Κάκια Αναλυτή στο ρόλο της Βιολέτας Σιγανοπούλου και η Ρίτα Μουσούρη ως ιδιοκτήτρια της βίλας των οργίων.

Για τον "αστραφτερό" ρόλο του ζωηρού βουλευτή η Φίνος Φιλμ προέκρινε τον "εκλεκτό" της Λάμπρο Κωνσταντάρα, παραγκωνίζοντας τον "γνήσιο" Ζάβαλο, τον Κώστα Ρηγόπουλο. Κόπηκαν επίσης ηθοποιοί όπως ο Λαυρέντης Διανέλος, ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Χρόνης Εξαρχάκος (στον πρώτο σημαντικό του ρόλο επί σκηνής) για χάρη πρωταγωνιστών όπως ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (με την περίφημη ατάκα: "Επ, τι το κάναμε εδώ, Αμέρικαν μπαρ;"), ο Ανδρέας Ντούζος και ο Χρήστος Πάρλας.

Στο βιβλίο του "το παραμύθι της ζωής μου" ο Κώστας Ρηγόπουλος θυμάται: "Δεν βρίσκαμε κανένα έργο που ν' άξιζε τον κόπο, ώσπου μια μέρα μας διαβάζει ο Μεμάς ο Σταύρου την 'Βίλα των οργίων'. Μια πάρα πολύ ωραία κωμωδία με σατιρικές προεκτάσεις και γέλιο αφάνταστο."

"Τέλειωσε το θεατράκι κάποτε και στο τέλος Ιουλίου 1963 κάναμε πρεμιέρα. Το τι σουξέ έκανε η Βίλα των οργίων δεν περιγράφεται."

Εκτός από την δροσερή και ανατρεπτική ερμηνεία της Κάκιας Αναλυτής ως αναξιοπαθούσας ανύπαντρης μητέρας, εντυπωσιάζει η Ρίτα Μουσούρη που σύμφωνα με το σενάριο κατέχει το μεγάλο μυστικό, το ροζ καρνέ με ονόματα της καλής κοινωνίας των Αθηνών.