Η Κόμισσα της Κέρκυρας: Η ταινία που γύρισε έγκυος η Βλαχοπούλου χωρίς να μπει στο στούντιο!

Όταν ο Φίνος αποφάσισε να αξιοποιήσει την πολύπλευρη καλλιτεχνική φύση της Ρένας Βλαχοπούλου και την σχέση της με την Κέρκυρα προέκυψε μία από τις τελευταίες σημαντικές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Κόμισσα της Κέρκυρας: Η ταινία που γύρισε έγκυος η Βλαχοπούλου χωρίς να μπει στο στούντιο!

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν καθ' ολοκληρία εκτός του θρυλικού στούντιο της Φίνος Φιλμ κατ' απαίτηση της Κερκυραίας πρωταγωνίστριας, σε ειδυλλιακά και εμβληματικά σημεία της Κέρκυρας, πράγμα που δεν συνηθιζόταν, καθώς οι σκηνές στο στούντιο περιόριζαν το οικονομικό κόστος και τον χρόνο της κινηματογράφησης.

Βλαχοπούλου: Ο εκτός σεναρίου καβγάς της Ανγκιολίνας με τον μανάβη-ζωγράφο αδερφό της

Όλα αυτά συμβαίνουν το καλοκαίρι του 1971, όταν σύμφωνα με τους συνεργάτες της Βλαχοπούλου η σπουδαία κωμικός ήταν έγκυος. Δεν έγινε ποτέ γνωστό αν η διακοπή της εγκυμοσύνης ήταν επιλογή της ηθοποιού ή επήλθε συνεπεία επιπλοκών. Την εποχή εκείνη ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη, με τον οποίο έμεινε μαζί μέχρι τον θάνατό της, χωρίς όμως να αποκτήσουν παιδιά.

Ο ποδοσφαιριστής που μίσησε η Ρένα Βλαχοπούλου: «Ο παλιάνθρωπος… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους πόνους»

Στην "Κόμισσα της Κέρκυρας" η Βλαχοπούλου καταστρατήγησε, κατά την προσφιλή της συνήθεια, το σενάριο, γεμίζοντας τα πλάνα της ταινίας με τις Κερκυραϊκές της ατάκες. Πολλές από τις σκηνές είναι νεορεαλιστικές καθώς δανείζονται στοιχεία από την πραγματικότητα του νησιού, όπως ο καβγάς της με τον μανάβη που δεν είναι άλλος από τον αδερφό της, τον αυτοδίδακτο ζωγράφο και τραγουδιστή Χρήστο Βλαχόπουλο.

Η πρώτη προβολή της ταινίας έγινε τον Φεβρουάριο του 1972.