Ο ποδοσφαιριστής που μίσησε η Ρένα Βλαχοπούλου: «Ο παλιάνθρωπος… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους πόνους»

Ο ποδοσφαιριστής που μίσησε η Ρένα Βλαχοπούλου. «Εκείνος ο παλιάνθρωπος, έβλεπε από τη φωνή μου μέλλον για φαΐ και λεφτά», είχε πει. Γιατί δεν έκανε ποτέ παιδιά.

Ο ποδοσφαιριστής που μίσησε η Ρένα Βλαχοπούλου: «Ο παλιάνθρωπος… Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους πόνους»

Ρένα Βλαχοπούλου, η πολυτάλαντη, αξεπέραστη κωμικός, εξαιρετική τραγουδίστρια και απολαυστική “show woman”. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, όπου και σπούδασε στο Ωδείο του Δραματικού Συλλόγου. Το 1938 πρωτοτραγούδησε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο της Κέρκυρας, αλλά και έκανε τα πρώτα καλλιτεχνικά της βήματα στην Αθήνα, τραγουδώντας σε αναψυκτήρια και καφενεία. Εκεί την ανακάλυψε ο Μίμης Τραϊφόρος και την παρουσίασε ως νέο ταλέντο σε ένα πρόγραμμα βαριετέ που είχε ανεβάσει στο κέντρο «Όαση» του Ζαππείου.

Βλαχοπούλου: Ο εκτός σεναρίου καβγάς της Ανγκιολίνας με τον μανάβη-ζωγράφο αδερφό της

Με τον ερχομό της στην Αθήνα την... ανακάλυψε και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Κώστας Βασιλείου. Ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν το καλοκαίρι του 1939. Τελικά, ήταν και ο άνθρωπος που μίσησε μέχρι τον θάνατό της. Στο βιβλίο του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη «Ελληνικό σινεμά σε πρώτο πρόσωπο» (Εκδόσεις Andy's Publishers), διαβάζουμε όσα η ίδια η Ρένα Βλαχοπούλου έλεγε σε συνέντευξή της: «Με παντρέψανε. Δεν είχα ιδέα από την παντρειά, όπως δεν είχα και ιδέα από σεξ. Δεν ένιωσα τίποτα. Εκείνος ο παλιάνθρωπος τότε, λοιπόν, επειδή έβλεπε από τη φωνή μου μέλλον για φαΐ και λεφτά, μόλις έμεινα έγκυος μου είπε: “Θα το ρίξουμε το παιδί”. Ένα δράμα, δεν θα ξεχάσω ποτέ τους πόνους».

Η Βλαχοπούλου δεν έκανε παιδιά: «Δεν τα αγάπησα τα παιδιά ποτέ, ή μάλλον τα αγαπώ όλα τα παιδιά αλλά είχα ευθύνη τότε απέναντι στ’ αδέλφια μου, ποιος θα τα κοιτάξει, ποιος θα τα μεγαλώσει. Γι’ αυτό και δούλευα ασταμάτητα».

Σε άλλη συνέντευξή της αναφερόμενη στον τρίτο γάμο της με τον επιχειρηματία Γιώργο Λαφαζάνη –είχε προηγηθεί αυτός με τον τραπεζίτη, Γιάννη Κωστόπουλο- είχε πει: «Εμένα προσωπικά δε μου έλειπε το παιδί. Απλά για το Γιώργο μου ήθελα να το κάνω. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσα να είμαι κοντά του να το μεγαλώσω εγώ σωστά και όχι οι ξένες γυναίκες. Να κάνω ό,τι κάνουν όλες οι μάνες του κόσμου. Ίσως ο Θεός δεν μου έδωσε παιδιά γιατί με είχε προορίσει για άλλο σκοπό».